02 Ekim 2009 00:00

Tüzel: Meclis, sorunları çözmekten uzak

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, TBMM’nin açılıp yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Meclis, eğitimden sağlığa, işsizlikten açlığa...

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, TBMM’nin açılıp yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Meclis, eğitimden sağlığa, işsizlikten açlığa, Kürt sorunundan farklı diller, inançlar ve kültürler üzerindeki baskılara, tarımdan hayvancılığa kadar sorunların daha da arttığı bir dönemde açılıyor” dedi. Tüzel yaptığı yazılı açıklamada, Meclis’in sorunları çözmekten uzak olduğuna vurgu yaparak, “Hükümet, halkımızın feryadını dinlemek ve sorunlarını çözmek yerine, TÜSİAD gibi yerli ve uluslararası sermayenin ve siyasi odakların ihtiyaçlarını karşılayan, krizin yükünü halkın sırtına yıkacak olan kararlar alıp, yasalar yapan ve uygulatan bir kurum olarak çalışmaktadır” dedi.
TBMM’nin ele alacağı konuların başında ‘Kürt sorununun’ geldiğini hatırlatan Levent Tüzel, şöyle devam etti: “Önce ‘Kürt Açılımı’, ardından ‘Demokratik Açılım’ denilen ve resmen ‘Milli Birlik Projesi’ olarak ilan edilen gelişmeler, demokrasi, barış ve kardeşlik özlemi çeken halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır. Gelişmelerin gösterdiği; AKP Hükümeti’nin, Kürt sorununda yalan ve demagojiyi artırırken, çözüm arayışı ve çabası yerine TSK, CHP ve MHP ile uyum içinde baskı ve saldırıları yoğunlaştıracak kararlar almayı sürdüreceğidir.”
KÜRT SORUNUNDA ŞOVEN YAKLAŞIM
Hükümetin, TSK’nın isteği üzerine sınır ötesi tezkeresini yeniden uzatmak üzere TBMM’ye göndermesinin, askeri operasyonların devam etmesi anlamına geldiğini dile getiren Tüzel, “Lice’de askeri taburda açılan havan ateşiyle 13 yaşında bir kız çocuğunun öldürülmesi bunların kanıtıdır. Şiddete dayalı gelişmeler, ‘tek dil’, ‘tek millet’ ve ‘üniter devlet’ yaklaşımıyla, inkar ve asimilasyona devam edileceğini gösteriyor. Cenazeler üzerinden analar ağıt yakarken, hükümet ve muhalefet ırkçı ve şoven propagandayı sürdürecektir” dedi.
DTP’li milletvekilleri hakkında açılan davaların arttığını, DTP Eş Başkanı Emine Ayna ve diğer milletvekillerinin zorla mahkemeye getirilmeleri kararı alındığını hatırlatan Tüzel, “DTP’ye ve Bölge’deki yerel yönetimlere yönelik saldırı, operasyon ve tutuklamalar devam ediyor. Başkaca birçok gelişme, yeni yasama döneminde TBMM’de, Kürt sorununa çözüm değil sorun ekleneceğine işaret etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.
IMF VE DB KUŞATMASI
“Diğer taraftan, TBMM’nin açılışı, IMF ve Dünya Bankası’nın kuşatması altında gerçekleşmektedir. Emperyalist güçler mali, siyasi ve askeri alanlarda Türkiye’yi esir almış bulunuyorlar. Bağımsızlıktan, halk iradesinden söz edilemeyecek bu Türkiye tablosu orta yerde duruyor” diyen Tüzel, şöyle devam etti: “Ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve askeri bağımlılık anlaşmaları peş peşe devreye sokulmakta, işsizlik ve açlık büyümekte, kan akmaya devam etmektedir. TBMM’nin açılışında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer politik temsilcilerin söyleyeceği tüm sözleri boşa çıkaran bir tabloyla karşı karşıyayız.”
Türkiye’nin bu yönetimi, bu Meclis tablosunu hak etmediğini belirten Emek Partisi genel başkanı, mesajını şöyle sonlandırdı: “Bağımsız, laik ve demokratik bir Türkiye için bu tablonun değişmesi, halk iradesini gasp eden bu temsiliyetin kaldırılması zorunludur. Bunu başarabilecek tek güç işçi ve emekçilerdir. IMF ve DB temsilcilerine ve AKP Hükümeti’ne karşı süren güçlü protesto eylemleri, bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösteriyor. İşçi ve emekçileri birleşmeye, bu tabloyu değiştirmek üzere örgütlenmeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Livaneli’den Bakan Davutoğlu’na yanıt

SONRAKİ HABER

EMEP: Patriot alımı iptal edilsin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...