02 Ekim 2009 00:00

170 işçi kapı önüne konuldu

Çorum Belediyesi’nde Arif Ersoy döneminde özelleştirilerek taşeron şirketlere verilen Temizlik İşleri’nde 170 işçi bir çırpıda kapı önüne konuldu.

Paylaş

Çorum Belediyesi’nde Arif Ersoy döneminde özelleştirilerek taşeron şirketlere verilen Temizlik İşleri’nde 170 işçi bir çırpıda kapı önüne konuldu.
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde beş yıldır Albayrak firması bünyesinde çalışan işçilerin iş akitleri, ihalenin Yamapa isimli bir şirket tarafından alınması ile birlikte feshedilmeye başlandı.
Kışın kapıda olduğu şu günlerde bir anda işsiz kalan 170 işçi, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye seslenerek; “Seçimden önce verdiğin sözü tut. Hani iş güvencemiz vardı? Hani aylıklarımıza 80 TL zam yapacaktın?” diye feryat ettiler.
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde bir araya gelen işçiler, uğradıkları haksızlık karşısında mücadele edeceklerini söylüyorlar.
‘EVE NASIL EKMEK GÖTÜRECEĞİZ?’
Temizlik İşleri’nin ihalesini alan Yamapa şirketinin kendilerine doğrudan çıkış gösterdiğini kaydeden işçiler, “‘Tazminatlarınızı alın, yarın işe gelmeyin’ dediler. Şu kış günü biz ne yapacağız? Bizler emek sarf eden insanlarız. 5 yıldır, 4 yıldır çalışıyoruz. Yıllık için dahi kullanmadık. 3 ayda bir ihale yaparak bütün yasal haklarımız budandı. Çoluk çocuğumuza nasıl ekmek götüreceğiz?” diyerek, tepkilerini dile getirdiler.
VERİLEN SÖZLER NEREDE KALDI?
29 Mart’ta yapılan yerel yönetim seçimlerinde AKP’li Külcü’nün kendilerine önemli sözler verdiğini anımsatan işçiler, “Seçimden önce verilen sözler nerede kaldı” diye soruyorlar. Seçimden önce Külcü’nün Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gelerek kendilerinden oy istediğini kaydeden işçiler, “Külcü o zaman geldiğinde ‘Sendikalı olacaksınız, önce mevsimlik sonra da kadrolu işçi olacaksınız, iş güvenceniz var, ayrıca kişi başına 80 TL zam yapacağım’ demişti. Hiç kimsenin işten çıkartılmayacağını söylemişti” dediler.
TIBBİ ATIK GİBİ ATILDIK
İşçiler adına bir konuşma yapan Aydın Yıldırım ise “Tıbbi atık gibi atıldık” diyerek, 170 işçinin durumunun ne olacağını sordu. İşçilerin tamamının aile reisi olduğunu kaydeden Yıldırım, “Birçoğu 300 TL kira ödüyor. Firma bizi tıbbi atık gibi ortaya attı. 4 sene bu kentin çöpünü topladık. Belediye başkanı bu insanların derdine çare olsun” ifadesini kullandı. (Çorum/EVRENSEL)
Taner Şimşek
ÖNCEKİ HABER

İşçiden kazandığıyla yedi sülalesini besleyebilir

SONRAKİ HABER

Koruma Kurulu çamura yattı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...