03 Ekim 2009 00:00

DSP: Polis sınav sorularını cemaatlere kim teslim etti?

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Polis Meslek Yüksekokulu Sınavı’nın şaibe karıştığı gerekçesiyle iptal edilmesini olumlu karşıladıklarını belirterek...

Paylaş

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Polis Meslek Yüksekokulu Sınavı’nın şaibe karıştığı gerekçesiyle iptal edilmesini olumlu karşıladıklarını belirterek, “Şaibeli olan sınavın iptal edilmesi, devletin hâlâ ayakta durduğunun bir göstergesidir. Hükümetin adam kayırmaktan vazgeçmesi gerekmektedir. Polis sınav sorularını cemaatlere teslim edenler ortaya çıkarılmalıdır” dedi.
Erçelebi, yazılı açıklamasında 13 Eylül 2009’da yapılan Polis Meslek Yüksekokulu Sınavı sorularının bazı dershaneler tarafından, özel olarak seçilen öğrencilere önceden sızdırıldığına ilişkin iddialar hakkında daha önce TBMM’de bir soru önergesi verdiğini hatırlattı. Erçelebi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinin, sınavın iptalinde rol oynadığını düşündüğünü bildirdi. Önergesinde soruların hangi cemaatler tarafından önceden elde edildiği konusunu gündeme getirdiğini kaydeden Hasan Erçelebi, “İptal, hükümetin bütün ayrımcılığına ve partizanlığına rağmen, devletin ayakta dimdik durduğunun bir göstergesi. ÖSYM’ye, hakkında şaibeler ortaya çıkan sınavı, hakkın yerini bulması için iptal etmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak sınavın iptali yeterli değildir. Sınav sorularını cemaatlere kimin teslim ettiği, ilgili devlet makamlarınca ortaya çıkarılmalıdır. Bundan sorumlu olan kişilere de hukuk çerçevesinde gereken ceza verilmelidir” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Yargıtay’ın Siirt kararı Meclis’e taşındı

SONRAKİ HABER

Adalet bunun neresinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...