03 Ekim 2009 00:00

AKP’nin akreditasyon çılgınlığı devam ediyor

AKP’nin bugün gerçekleştirilen kongresine muhabirlerimiz, “Başbakanlık akreditasyonları” olmadığı gerekçesiyle kabul edilmediler.

Paylaş

AKP’nin bugün gerçekleştirilen kongresine muhabirlerimiz, “Başbakanlık akreditasyonları” olmadığı gerekçesiyle kabul edilmediler.
Geçtiğimiz günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Merkezi’nde gerçekleşecek bayramlaşmaya gazetemiz davet edilmiş, ancak muhabirlerimiz içeri alınmamıştı.
AKP’nin “akreditasyon çılgınlığı” devam ediyor. 18 Eylül tarihinde gazetemize AKP Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanı Edibe Sözen imzasıyla bir basın duyurusu gönderildi. Basın duyurusunda, AKP’nin bugün gerçekleştirilen 3. Olağan Büyük Kongresi’nde görev alacak muhabirlerimizin isim ve fotoğrafları istendi.
Belirtilen süre içerisinde muhabirlerimizin isim ve fotoğrafları gönderilmiş olmasına rağmen, AKP’nin kongreyi izleyecek muhabirler için hazırlayacağını belirttiği basın tanıtım kartları hazırlanmadı.
YİNE AKREDİTASYON ENGELİ ÇIKARTILDI
Konuyla ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Merkezi ile yapılan görüşmelerde, kartların henüz basılmadığı söylenirken, dün; yani kongrenin bir gün öncesi, muhabirlerimizin “Başbakanlık akreditasyonu” olmadığı gerekçesiyle kongreye alınmayacağı bildirildi. Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer, kongreye Başbakan katılacağı için akreditasyon uygulaması yapmak zorunda olduklarını söylediler.
BAYRAMDA DA AYNI ŞEY YAŞANDI
Geçtiğimiz günlerde de AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşecek bayramlaşmalar için gazetemiz davet edilmiş, ancak muhabirlerimiz “Başbakanlık akreditasyonları” olmadığı gerekçesiyle içeri alınmamışlardı.
AKP Genel Merkezi’nin bahçesinde içeriden çıkan siyasi parti temsilcilerinden görüş alan muhabirlerimiz hakkında, “Roj TV” muhabirleri oldukları yönünde basında haberler çıkmıştı.
Haberin kaynağı olarak ise yine AKP yetkilileri öne çıkmıştı.
TEMSİLCİMİZE ÖZEL MUAMELE
Ankara Temsilcimiz Sultan Özer’in Başbakanlık akreditasyonu da, ‘devamlılık göstermediği’ gibi sudan gerekçelerle iptal edilmişti. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

Uzman çavuş kaza kurşunuyla ölmüş

SONRAKİ HABER

Yargıtay’ın Siirt kararı Meclis’e taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...