03 Ekim 2009 00:00

EKONOMİK PERSPEKTİF

Perşembe günü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen IMF toplantısında IMF Başkanı Strauss Kahn’a ayakkabısını fırlatan Gazeteci Selçuk Özbek, tüm basının ilgi odağı oldu.

Paylaş

Perşembe günü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen IMF toplantısında IMF Başkanı Strauss Kahn’a ayakkabısını fırlatan Gazeteci Selçuk Özbek, tüm basının ilgi odağı oldu. Olay, ayakkabısının markasından, idmanlı olup olmadığına kadar tartışıldı. Fakat, ana akım (burjuva) medya, Selçuk Özbek’in simgesel protestosunun sebebini; yani IMF’nin geç kapitalistleşen ülkeler ve tüm dünyanın işçi ve emekçileri üzerindeki olumsuz etkilerini tartışmadı.
Kahn’ın Selçuk Özbek’i affetmesi ve Kemal Derviş’in Kahn’a methiyeleri üzerinden IMF’yi iyilik meleği, protestoyu ve protestocuyu da tabir-i caizse “haylaz” olarak gösterdi.
IMF ve Dünya Bankası, dün olduğu gibi bugün de uluslararası kapitalist saldırganlığın kurallarını geç kapitalist ülkelere ve dünya halklarına dayatmaktadır. Kriz öncesinde ipliği pazara çıkan ve tüm dünyada teşhir olan IMF politikaları, kriz dönemi fırsata çevrilerek yeniden “makyajlanmış” bir biçimde sunuluyor. Ana akım medya da durumdan vazife çıkarıyor. Değil mi ki, 1999 depremi sonrası ülkeyi ziyarete gelen dönemin ABD Başkanı B. Clinton’ın burnunu sıkan çocuğa sevecen yaklaşımı şuhu içinde günlerce yansıtılmıştı ekran ve sayfalardan. Oysa aynı günlerde ABD, dünyanın çeşitli yerlerinde kurduğu toplama kamplarında binlerce suçsuz insanın boğazını sıkıyordu…
SİNANALÇIN
ÖNCEKİ HABER

Grevin yasaklandığı İzbeton’da anlaşma sağlandı

SONRAKİ HABER

IMF’nin krizde Doğu Avrupa’ya ettikleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...