04 Ekim 2009 00:00

Böyle başkan olmaz olsun

Sendikaya üye oldukları için işten atılan Esenyurt belediye işçilerinin direnişi sürüyor. Belediye-İş 2 No’lu şube üyesi olan belediye işçileri direnişlerinin 47. gününde belediye başkanının saldırısına uğradı.

Paylaş

Sendikaya üye oldukları için işten atılan Esenyurt belediye işçilerinin direnişi sürüyor. Belediye-İş 2 No’lu şube üyesi olan belediye işçileri direnişlerinin 47. gününde belediye başkanının saldırısına uğradı. Daha öncede Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve belediye başkan yardımcıları tarafından hakarete ve fiili saldırılara maruz kalan belediye işçileri önceki gün bir kez daha belediye başkanının fiili saldırısına maruz kaldılar.
Esenyurt Belediye binasının karşı kaldırımında direnişlerini sürdüren işçiler hemen yanların- da bulunan belediye kültür merkezine belediye başkanının gittiğini görünce alkışla protesto ettiler. Bir işçinin “Başkan ekmeğimizi istiyoruz” demesinden sonra işçilere yönelen Belediye Başkanı Kadıoğlu, yanındaki AKP meclis üyeleriyle birlikte küfürler ederek işçilere saldırdılar.
Direnişteki bazı işçileri tartaklayan Kadıoğlu, işçilerin eylemlerinin amacını anlatmak için astıkları pankartları da yırttı. Bununla da öfkesini dindiremeyen Kadıoğlu ve beraberindeki meclis üyeleri işçilerin taburelerini de kırdılar.
İŞÇİLERE 6 SAAT GÖZALTI
14 işçinin direnişini sürdürdüğü belediye önünde önceki gün yaşanan saldırıdan 1 saat sonra iki işçinin daha işlerine son veren Kadıoğlu yasa tanımaz tutumun da ısrar edeceği de kanıtlamış oldu. İşten atılan işçiler “Bizim olaydan haberimiz yoktu, ama bekliyorduk atılacağımızı her gün üzerimizde büyük bir baskı vardı sendikadan istifa etmediğimiz için işten atıldık” diyerek yaşadıklarını ifade ettiler.
Tüm bu gelişmelerin yaşandığı esnada işçiler daha yaşadıklarının şokunu üzerlerinden atamadan bu kez işçilerin olduğu yere polis yığınağı yapıldı ve bir süre sonra işçiler Esenyurt ilçe emniyet müdürlüğü tarafından belediye başkanının şikayeti üzerine ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındılar.
Saat 16.30’da gözaltına alınan işçiler, gece saat 22.00’ye kadar gözaltında tutuldular. İfadeleri alınan işçiler daha sonra serbest bırakıldılar. Yaşananların ardından dün basın açıklaması yapan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, “Belediye başkanı, meclis üyeleri ve korumalarıyla birlikte üyelerimize saldırdı. Bu olayı cumhuriyet savcılığına götüreceğiz. Belediye-İş olarak belediye başkanının saldırısını kınıyoruz. Bu saldırılarla bizi mücadelemizden alıkoyacağını sanıyorsa yanılıyor” diye konuştu.
Öte yandan işçiler çarşamba günü saat 12.00’de büyük bir eylem yapacak. (İstanbul/EVRENSEL)
Sinan Ceviz
ÖNCEKİ HABER

İTO’dan sel mağduru firmalara destek

SONRAKİ HABER

Yerel güçler hareketlenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...