04 Ekim 2009 00:00

22 ay sonra sadece ifadeleri alındı

Davutbaşa patlamasının ardından 22 ay geçti. Hâlâ sorumlular hiçbir ceza almadı. Aylar sonra 6 kişi gözaltına alınırken bunlarda serbest bırakıldı.

Paylaş

Davutbaşa patlamasının ardından 22 ay geçti. Hâlâ sorumlular hiçbir ceza almadı. Aylar sonra 6 kişi gözaltına alınırken bunlarda serbest bırakıldı. 15 haftadır her cumartesi Taksim tramvay durağından sorumluların yargı önüne çıkması için eylem yapan patlamada yaşamlarını yitirenlerin yakınları, önceki gün Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışan 6 kişinin ifadelerinin alınmasının ardından dün de eylemlerine devam ettiler.
6 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI
Patlamanın ardından 22 ay geçmesine rağmen Zeytinburnu Belediyesi’nin 6 görevlisinin daha önceki gün ifadelerinin alındığını söyleyen İdris Çabuk, “Tam 1.5 aydır savcılık tarafından ifadeleri alınmak üzere davet edilmelerine rağmen yeni gelebilmişler. Sanki yasalarımızda gelmeyeni polis marifetiyle getirmek yokmuş gibi 1.5 ay beklediler. Diğer faillerin yargılanması için çabalarımız devam edecek” diye konuştu.
Henüz iddianamenin düzenlenip kendilerine ulaştırılmadığını, iddianameyi aldıkları güne kadar Taksim’de toplanmaya devam edeceklerini belirten Çabuk, yetkililerin yetkilerini davayı sürüncemede bırakmak için kullanmalarına izin vermeyeceklerini kaydetti. Çabuk, ceza davası açılıncaya kadar her cumartesi Taksim’de toplanarak gidişat hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

El arabasıyla hastaneye getirildi

SONRAKİ HABER

Ceber işkence kameralarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...