04 Ekim 2009 00:00

Yaşam hakkı da, ötanazi hakkı da yok

İHD Ankara Şubesi, hasta tutukluların her gün yaşadıkları acıya “dur” demek için artık ötenazi hakkı talep etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Paylaş

İHD Ankara Şubesi, hasta tutukluların her gün yaşadıkları acıya “dur” demek için artık ötenazi hakkı talep etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
İHD Ankara Şubesinin çağrısıyla her hafta cumartesi günü hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle bir araya gelen insan hakları savunucuları dün yine Yüksel Caddesi’nde buluştular. İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu, Brüksel’de “Güler Zere’yi Serbest Bırakın” dövizleri açan eylemcilere “Güler Zere bizim çocuğumuz sizin değil, Güler Zere ölmeyecek” yanıtı verdiğini hatırlatarak, Bakan’a “Siz çocuklarınızı böyle ölüme mi terk ediyorsunuz” diye sordu. Otlu, Adana Pozantı M-Tipi Çocuk Kapalı Cezaevi’nde bulunan 35 tutuklu çocuğun hasta tutukluların tedavi edilmemelerini protesto etmek için dönüşümlü 3 günlük açlık grevine başladıklarını bildirdi.
1997 yılından beri verem hastası olan Memduh Kılıç’ın da zamanında tedavi edilmemesinden kaynaklı cihaza bağlı yaşamak zorunda bırakıldığını vurgulayan Otlu, Kılıç’ın tahliye olmaması durumunda “Ötanazi” hakkını kullanmak için TBMM’ye başvurduğunu, ancak ret cevabı aldığını belirtti. Otlu, cezaevlerinde yaşam mücadelesi veren hasta tutukluların her gün yaşadıkları acıya “dur” diyebilmek için ötanazi hakkını kullanmak istediklerini söyledi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

SONRAKİ HABER

El arabasıyla hastaneye getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa