05 Ekim 2009 00:00

Servis çilesi bitmiyor

VELİLER, servis araçlarının yaşının 12’den 20’ye çıkartılmasından rahatsız. Tatil günlerinde de servise para vermek, dönem ortasında servis ücretinin artması, denetimlerin yeterli olmaması, servis içinde görevli eleman olmaması gibi sorunlar yaşayan velilerin sorunlarına, ‘hurda servisler’ de eklendi.

Paylaş

VELİLER, servis araçlarının yaşının 12’den 20’ye çıkartılmasından rahatsız. Tatil günlerinde de servise para vermek, dönem ortasında servis ücretinin artması, denetimlerin yeterli olmaması, servis içinde görevli eleman olmaması gibi sorunlar yaşayan velilerin sorunlarına, ‘hurda servisler’ de eklendi. Veliler artık çocuklarının güvenliğinden de endişe duyuyor.
‘HER AN KORKU İÇİNDEYİZ’
Öğrenci velisi Güneş Baycu, servislerin güvenli olmadığını vurgulayarak, her an korku içinde olduklarını belirtiyor. Baycu, okulların kâr alanına dönüştürüldüğüne dikkat çekerek, “Okullar ticarethane gibi oldu. Servisler de bunun çabası. Etüt, dershane, yardımcı ders kitapları, aidat parası ve daha birçok para ödemek durumunda kalıyoruz. Nereye para yetiştireceğimizi bilemiyoruz” dedi.
Umran Öğütmüş, çocuklarını servise verdiklerini söylüyor, ancak servis uygulamasını doğru bulmuyor. Öğütmüş, “Okul çıkışları bile sorunlu. Servisler sıra sıra bekliyorlar, ulaşım aksıyor. Bunlar iyi uygulamalar değil” dedi.
‘ARAÇLAR GÜVENLİ OLMALI’
Sema Nur Anakök ve Mine Hasözyar adlı öğrenciler de, var olan servislerin zaten iyi olmadığına dikkat çekiyor. Eski araçların gelmesi halinde okula gidiş gelişlerinin iyice zor olacağını söyleyen öğrenciler, “Bizleri getirip götüren arabalar temiz ve güvenli olmalı, her koltuğa bir öğrenci oturmalı. Görevliler iyi davranmalıdır. Görevlilerin bilgisinin yanında sevgileri de olmalıdır” dediler. (İzmir/EVRENSEL)
Orhan Yüce
ÖNCEKİ HABER

Meclis’in ilk gündemi tezkere

SONRAKİ HABER

Diplomalar süs olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa