05 Ekim 2009 00:00

İkamet uygulaması hiçe sayılıyor

HERKESİN kendi mahallesi içinde en yakın okula kaydolma uygulamasındaki keyfi uygulamalar, velileri ve öğrencileri mağdur ediyor. Sincan Muammer Aksoy Caddesi sakinleri, bu yıl okulların açılmasıyla bu uygulamanın sıkıntılarını yaşamaya başladılar.

Paylaş

HERKESİN kendi mahallesi içinde en yakın okula kaydolma uygulamasındaki keyfi uygulamalar, velileri ve öğrencileri mağdur ediyor. Sincan Muammer Aksoy Caddesi sakinleri, bu yıl okulların açılmasıyla bu uygulamanın sıkıntılarını yaşamaya başladılar.
Muammer Aksoy Caddesi’nin solunda ikamet edenler, İMKB Sincan Prof. Dr. Faruk Kadri Timurtaş İlköğretim Okulu’na (İMKB Sincan) daha yakın olmasına rağmen, bu sene yeni uygulamayla artık bu okula kayıt yaptıramadı. Yeni sistem nedeniyle çocuklarının kaydını, evlerine daha uzak olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na yaptırmak zorunda kaldılar. Hatta aynı ailenin iki çocuğundan biri bir okula, diğeri başka okula gitmek zorunda kaldı. Uygulamanın alışıldık olan yanı ise herkese eşit davranılmaması. Yani, yine okula istenilen bağışı yapabilenler istedikleri okula kaydolurken, para vermeyenlerin uzaktaki okula gönderilmeleri…
‘BİRAZ FEDAKARLIK YAPMANIZ GEREKİR’
Çocuğu birinci sınıfa başlayan, soy ismini vermek istemeyen öğrenci velisi Yurdagül Hanım, çocuğunun anasınıfı için İMKB Sincan’a gittiğini ve okul yetkililerinin, 1. sınıf için de buraya devam edeceğini söylediklerini aktardı. Yetkililerin, yardımda bulunursa kayıt yapabileceklerini söylediklerini belirten Yurdagül Hanım, okula belli miktarda bağışta bulunduklarını söyledi. Okulların açılmasına iki gün kala ise kendilerine haber verilmeden çocuğunun okuldan alındığını belirten Yurdagül Hanım, çocuğunu evlerine 1 km uzakta olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na yazdırmasının istendiğini ifade etti. Okula bağış yaptığını ve tüm kıyafetlerini hazırladığını belirten Yurdagül Hanım, “Eğer çocuğunuzun bu okulda okumasını istiyorsanız biraz fedakarlık yapmanız gerekir” cevabıyla kendisinden daha fazla para istendiğini söyledi. Sitelerinden birçok ailenin, çocuklarını İMKB Sincan’a yazdırdığını belirten Yurdagül Hanım, “Ne bizim o okula verecek kadar paramız var, ne de arkamızda dayımız” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.
HERKESE FARKLI
Zehra Karakoca ise çocuğunun anaokuluna İMKB Sincan’a gittiğini, bu yıl bağış yaptığı halde çocuğunu okula kayıt ettiremediğini anlattı. Karakoca da, “Milli Eğitim Bakanlığı böyle bir kanun çıkarmış olabilir, ama neden herkese eşit davranılmadı? Sitemizde oturan birçok aile çocuklarını İMKB Sincan’a kayıt ettirdi” dedi ve okul yönetiminin, “Çocuğunuzun bu okula gelmesi için okulun yakınından ev tutmanız gerekir” dediğini aktardı. Mahalleli,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Kanun böyle, yapabileceğimiz bir şey yok” cevabını aldıklarını ifade ettiler. (Ankara/EVRENSEL)
Sibel Polat / Özlem Temena
ÖNCEKİ HABER

EVRENSEL’DEN

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...