05 Ekim 2009 00:00

ABD’ye ağır darbe:8 asker öldürüldü

AFGANİSTAN’da işgalci NATO ve ABD askerlerine yönelik direniş ve saldırılar gittikçe büyüyor. Ülkenin doğusundaki Nuristan vilayetinde ileri karakola düzenlenen saldırılarda 8 ABD, 2 Afgan askeri öldürüldü.

Paylaş

AFGANİSTAN’da işgalci NATO ve ABD askerlerine yönelik direniş ve saldırılar gittikçe büyüyor. Ülkenin doğusundaki Nuristan vilayetinde ileri karakola düzenlenen saldırılarda 8 ABD, 2 Afgan askeri öldürüldü. ABD ordusundan yapılan açıklamada, direnişin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Nuristan’daki çatışmada saldırıyı düzenleyenlerin de ağır kayıplar verdiği bildirildi. Saldırıların sorumluluğunu Taliban üstlendi. ABD ordusu, bir yıldan uzun süredir tek bir çatışmada ilk kez bu kadar büyük kayıp verdi. Saldırı, ABD ordusu için 2008 yılının Temmuz ayında Kunar vilayetindeki tek saldırıda 9 kayıp vermesinden sonraki en kanlı saldırı oldu.
90 POLİSTEN HABER
ALINAMIYOR
Bu arada bölgedeki çatışmalara katılan Afgan polislerinden 15’inin militanlar tarafından kaçırıldığı, 90’ı ile bağlantının kesildiği bildirildi. Polislerin akıbeti ile ilgili bilgi alınamadığı belirtildi.
“YENİLGİ
KORKUNÇ OLUR”
Bu arada İngiltere Genelkurmay Başkanı General David Richards, Afganistan’daki işgalci kuvvetlerin olası bir yenilgisi için ‘Korkunç bir şey olur’ ifadesini kullandı. Sunday Telegraph gazetesine demeç veren İngiliz general, NATO’nun Afganistan’da ‘istikrarı’ sağlayamaması halinde ‘Batı için tehlikenin çok büyük olacağını’ belirtti. “El Kaide ve Taliban bizi yendiğine inanırsa neler olur” diye soran general, “Afganistan’da dururlar mı? Pakistan, nükleer silahlarıyla onlar için cazip bir hedef olur. Bu ise korkunç bir şey olur” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Lizbon Anlaşması, İrlanda engelini aştı

SONRAKİ HABER

Komşuda halk sandığa gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...