05 Ekim 2009 00:00

zama zingo

* Zaten sansürleyip filmleri, dizileri kuşa çevirdiler, şimdi bir de “şifre” dalgası çıkardılar. Müstehcen sahneler varmış, onun için şifreli kanalda oynasınmış.

Paylaş

* Zaten sansürleyip filmleri, dizileri kuşa çevirdiler, şimdi bir de “şifre” dalgası çıkardılar. Müstehcen sahneler varmış, onun için şifreli kanalda oynasınmış.
* Şifre sansürü kadar ikiyüzlü bir sansür çeşidi daha yok zaten. Sanıyorlar ki; “Parayı veren izlesin” demek, sansür olmuyor. Bir şeyin açık kanalda yayınlanmasını engelliyorsun, ama bizi o yayının neden engellenmesi gerektiğine ikna edemiyorsun. “Aile yapısı” falan ikna edici olmayınca, “Şifreli kanalda oynasın”. Neden, şifreye para verenlerin ailesi yok mu?
* Peki bu müthiş çözümü bulan bakan hanım, diğer sansürleri de çözsün. Parayı veren Youtube’a, Myspace’e, Lastfm’e, Farmville’e girsin mi mesela? “Şifreli” olsun, nasıl mantık? Böyle söyleyince saçma geliyor değil mi?
* Ya da elinde her sigara tutanın elinin bulanıklaştırılması nasıl olacak? Parayı verenler, onu da düzgün izlesin mi mesela? Fakirlere sigara bulanık, parayı verenler sigarayı değil afedersiniz içkiyi bile görebilsin. Bu çözüm bizim bayağı meselemize uyarmış hakikaten...
* Şimdi açık kanalda Kibar Feyzo’daki Maho Ağa, “Ağanın biiiiiip olur mu lo?” diyor ya, parasını verenler cümlenin tamamını duyabilecekler mi?
* Bu şifre işi çok heyecan verici. Bu saçma örneklere sabaha kadar devam edebilirim ama yer bitti.
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

BASIN TURU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...