06 Ekim 2009 00:00

Bilkent Senfoni Orkestrası sezonu açıyor

2009-2010 konser sezonuna 9 Ekim Cuma günü başlayacak olan Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) sezon boyunca dünyaca ünlü sanatçıları konuk edecek.

Paylaş

2009-2010 konser sezonuna 9 Ekim Cuma günü başlayacak olan Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) sezon boyunca dünyaca ünlü sanatçıları konuk edecek.
Bilkent Senfoni Orkestrası 2009-2010 konser sezonunu, 9 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Müzik Direktörü Klause Weise yönetimindeki sezon açılış konseriyle Schubert’in, “Büyük” başlıklı “D.944, Do majör 9. Senfoni”sini seslendirecek. Konserin solisti “Olağanüstü derecede yetenekli bir piyanist” olarak nitelendirilen Tamara Stefanoviç ise Mozart’ın ‘KV.466, Re minör 20. Piyano Konçertosu’nu yorumlayacak.
Sezon boyunca Işın Metin’in Sanat Yönetmenliği ve Klause Weise’nin Müzik Direktörlüğüyle etkinliklerini sürdürecek olan BSO, konserlerini üç farklı mekanda, Bilkent Konser Salonu, Odeon ve Bilkent Erzurum Konser Salonu’nda gerçekleştirecek.
BSO, periyodik konserlerini Bilkent Konser Salonu’nda; ayda bir kez pazartesi günleri de Erzurumlu sanatseverlerle Erzurum Bilkent Konser Salonu’nda buluşacak. Sezon boyunca, Naira Abrahamyan (Soprano), Lydia Ackermann (Soprano), Aylin Ateş (Mezzo Soprano), Gürer Aykal (Şef), Kandemir Basmacıoğlu (Piyano), İdil Biret (Piyano), Elena Brilova (Soprano), Yevgeny Bushkov (Şef), Olivier Charlier (Keman), Albert Dohmen (Bas-Bariton), Cem Duruöz (Gitar), Hobart Earle (Şef), Emre Elivar (Piyano), Ilya Gringolts (Keman), Chole Hanslip (Keman), Rebekka Hartmann (Keman), Bujor Hoinic (Şef), Sergey Krylov (Keman), Ünüşan Kuloğlu (Tenor), Hyuk-Joo Kwun (Keman) Joan Kwuon (Keman), Francesco Libetta (Piyano), Daniel Magdal (Tenor), Gülsin Onay (Piyano), Naci Özgüç (Şef), Emmanuel Pahud (Flüt), Fazıl Say (Piyano), Jose Serebrier (Şef), Sigrun Shell (Soprano), Volodymir Sirenko (Şef), Emre Şen (Piyano), Dima Tkachenko (Keman), Ozan Tunca (Viyolonsel), Özgür Ünaldı (Piyano), Marek Wojciechowski (Bas), İbrahim Yazıcı (Şef) gibi ünlü sanatçılar Bilkent Senfoni Orkestrası’na konuk olacak.
Klasik müziğe yeni ilgi duyanlar için “açıklamalı konserler” gerçekleştirecek olan BSO, birçok festivale de konuk olacak.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yeni Türkiye Sinemasına bakmak için bir fırsat

SONRAKİ HABER

Açılım maliyeye takıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa