06 Ekim 2009 00:00

İki Dil Bir Bavul’dan Yeni Dalga’ya...

Aylık Sinema Dergisi Altyazı, 88. sayısının kapağına İki Dil Bir Bavul’u taşıyor. Anadil farklılığından dolayı öğretmen ve öğrenciler arasında yaşanan iletişimsizliği sade bir dille aktaran belgesel...

Paylaş

Aylık Sinema Dergisi Altyazı, 88. sayısının kapağına İki Dil Bir Bavul’u taşıyor. Anadil farklılığından dolayı öğretmen ve öğrenciler arasında yaşanan iletişimsizliği sade bir dille aktaran belgesel, Türkiye’deki güncel politik bağlamı içerisinde değerlendiren iki ayrı yazıyla ele alınıyor.
Derginin büyük bir bölümü ise Yeni Dalga’nın (Nouvelle Vague) 50. yıldönümü için hazırlanmış özel içeriğe ayrılmış. Sekiz Yeni Dalga filmini inceleyen dosyada Altyazı yazarları, Alain Resnais’nin Hiroşima Sevgilim, François Truffaut’nun Çalıntı Öpücükler, Jean-Luc Godard’ın Vivre sa vie ve Agnès Varda’nın Yersiz Yurtsuz gibi filmlerde ‘Yeni Dalga ruhu’nu arıyorlar.
Altyazı’nın Ekim sayısında dikkat çeken diğer filmlerden bazıları ise: Yukarı Bak / Up (Pete Docter), Ölümcül Tuzak (Kathryn Bigelow), Son Vampir (Chris Nahon), Günışığı Temizleme Şirketi (Christine Jeffs), Hayatın Tuzu (Murat Düzgünoğlu), Tıkanma (Clark Gregg), Donmuş Irmak (Courtney Hunt).
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Hürriyet sit-komunda son durum

SONRAKİ HABER

Süperstardan Hasankeyf’e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...