06 Ekim 2009 00:00

Hürriyet sit-komunda son durum

Genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün deyimiyle Hürriyet gazetesinde bir “sit-kom” var. “Hürriyet sit-com’u yeni sezon” başlıklı bir yazı yazıp Fatih Çekirge’nin elinde dolaştığı “flip”i öven Ertuğrul Özkök...

Paylaş

Genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün deyimiyle Hürriyet gazetesinde bir “sit-kom” var. “Hürriyet sit-com’u yeni sezon” başlıklı bir yazı yazıp Fatih Çekirge’nin elinde dolaştığı “flip”i öven Ertuğrul Özkök, Haşmet Babaoğlu’nun hedefindeydi.
Haşmet Babaoğlu, önce, Ertuğrul Özkök’ün yazısında öve öve bitiremediği “flip” aletini tanıttı: “Flip nedir? Cep telefonu büyüklüğünde fakat çok kaliteli görüntü alan bir video kamerasıdır. Avucunuzun içinde kaybolur, cebe girer ama görüntüsü HD televizyon kalitesindedir. Cisco firması hoş bir aksesuar olarak trend yaratsın diye rengarenk desenli kaplarda üretmiştir. Kenarından bir “tık”ta USB girişi çıkar. Bilgisayarınıza takar görüntüleri indirirsiniz. Uzun lafın kısası... Altı üstü 150 ile 200 dolar arası fiyatlarda satılan bir alettir. Dijital kameraları fındık fıstık gibi tüketen ve kullanan günümüz gençliği için sıradan bir yeniliktir.”
Ertuğrul Özkök, bu aleti, “Hürriyet’in büyüklüğünün, yaratıcı vizyon sahibi oluşunun, açık ve büyük denizlere çıkışının, Hürriyet İnternet sitesinin her ay birkaç yeni ürün geliştirişinin” bir kanıtı olarak sunmuş, Fatih Çekirge’nin elinde bir flip’le dolaşmasını, haber toplantısını kayda alıp İnternet sitesine koymasını anlatmıştı. Örnek olarak da, Bild’in Yönetmeni Kai Diekmann’ın da bir süredir cebinde bu aletle dolaşmasını vermişti.
Babaoğlu “Sıradan bir aleti olağanüstü fedakarlıklarla hizmete sokulan teknolojik yenilik gibi göstererek okurunu aldatıyor izlenimi vermesi”ne değinerek şöyle yazdı:
“Sevgili Özkök... Bu flip’li yazının içine “Kıskananlar çatlasın” kıvamında laflarla gelişen bir medya eleştirisi sıkıştırmak gülünç değil mi? Yok! Dersen ki, “Yazımın başlığına bak Haşmet, orada ne yazıyor?” Evet! “Hürriyet sit-com’u yeni sezon” diye atmışsın başlığı... İyi de... o zaman... Yazında ciddi ciddi “Kesilen akıl almaz vergi cezalarından”; “Hürriyet’e haksız saldırılardan” yakınıp durmanı hiç anlayamadım. Vergi cezası... Milliyet’te olup bitenler... İcra Kurulu Başkanınızın ağlayarak ayrılması... Biz bunları ciddi ve gerçek olaylar olarak biliyoruz. Yoksa senin için bütün bunlar da sit-com mu?” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

İki Dil Bir Bavul’dan Yeni Dalga’ya...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...