06 Ekim 2009 00:00

Sağlık hakkı için 18 Ekim’de mitinge

Sağlık örgütleri hükümetin sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmesi ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının giderek kötüleşmesini protesto etmek için miting yapmaya hazırlanıyor.

Paylaş

Sağlık örgütleri hükümetin sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmesi ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının giderek kötüleşmesini protesto etmek için miting yapmaya hazırlanıyor. İstanbul Tabip Odası, Eczacılar, Diş Hekimleri,Veteriner Hekimler Odaları ile Sağlık Emekçileri Sendikası ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası’nın örgütlediği miting 18 Ekim Pazar günü Kadıköy’de gerçekleştirilecek.
İstanbul Tabip Odası’nda (İTO) yapılan basın toplantısında ortak açıklamayı okuyan İTO Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, “Sadaka değil, ulüfe değil, iane değil; hakkımız olanı istiyoruz biz” diyerek herkesi 18 Ekim’de Kadıköy’de yapılacak mitinge çağırdı.


EŞİT VE ÜCRETSİZ SAĞLIK HAKKI
Mitingde dile getirilecek talepler ise şöyle sıralandı:
* Bütün vatandaşların ilaç dahil bütün sağlık harcamaları genel bütçeden karşılanmalı; katılım payı, katkı payı, ilave ücret, fark ücreti ve benzeri bütün ek ödemeler kaldırılmalıdır.
* Sağlıktaki bütün farklı uygulamalara son verilmeli, nüfus cüzdanı olan her vatandaş her türlü sağlık hizmetinden eşit ve ücretsiz olarak yararlanabilmelidir.
* Kamu sağlık sistemi yatırımlarla geliştirilmeli ve yeterli hale getirilmelidir.
* Sağlık için ayrılan toplumsal kaynakları (yüzde 43’ü ilaç) özel sektöre aktırılması politikalarından vazgeçilmelidir.
* Sağlığın geliştirilmesine ve korunmasına yönelik sağlık hizmetlerine öncelik verilmeli; kişiye ve çevreye yönelik koruyucu sağlık hizmeti bir arada ve ekip tarafından sunulmalıdır.
* Okul, fabrika, hastane gibi toplu yaşanılar yerlerde kamusal birinci basamaksağlık birimleri kurulmalıdır.
* Sağlıkta taşeronlaştırma yasaklanmalı, her türlü sözleşmeli istihdam terk edilmeli; bütün sağlık çalışanları iş güvencesine kavuşmalıdır.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

SAĞLICAK

SONRAKİ HABER

SES üyesi emekçilerden mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...