06 Ekim 2009 00:00

Samsun’da minibüsçüler yol kapattı polisle çatıştı

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçelerden gelen yolcu otobüsleri ve minibüslerin şehir merkezine sokulmaması kararına tepki gösteren şoförler...

Paylaş

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçelerden gelen yolcu otobüsleri ve minibüslerin şehir merkezine sokulmaması kararına tepki gösteren şoförler, Ordu- Samsun, Sinop- Samsun karayolunu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Polis eylemcileri ikna edemeyince biber gazı sıktı. Polise taş atan eylemcilerden çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararı doğrultusunda, dün sabahtan itibaren ilçelerden gelen toplu taşıma araçlarının şehir merkezine alınmadan, çevre yolu üzerinden şehirlerarası otogarında yolcu indirme ve bindirme yapması uygulamasına geçildi. Uygulamaya ilçelerden gelen otobüs ve minibüs şoförleri tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında toplanan UKOME’nin aldığı bu karar minibüs ve otobüs şoförleri ile ailelerini sokağa döktü. Sabah saatlerinden itibaren Samsun’a giriş yapılan üç ana yol minibüsçüler tarafından trafiğe kapatıldı. Sadece bir şeridin ulaşıma açık bırakıldığı eylemde her üç yönde de kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Eylemlciler, Belediye Başkan’ı Yusuf Ziya Yılmaz’ı istifaya çağırdı. Kadınlı, erkekli yüzlerce kişi karayoluna oturarak, “Ekmeğimizle oynamayın” diye slogan attı. Minibüs esnafı, sonuç alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti
POLİSTEN BİBER GAZLI MÜDAHALE
Yolun trafiğe kapanmasıyla kilometrelerce uzunluğunda araç kuyruğu oluştu. Eylemde gerginliğin artması üzerine İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan eylemi bitirmeleri için eylemcilerle konuştu. Ancak yolu trafiğe açmaya yanaşmayan eylemcilere, İl Müdürü Erkan’ın talimatı üzerine çevik kuvvet ekipleri biber gazı kullanarak müdahale etti. Çok sayıda kişi biber gazından etkilenerek yere yığıldı. Bunun üzerine polise taş atan eylemcilerden çoğu gözaltına alındı. Biber gazından etkilenenler yüzlerini limonla yıkamaya çalıştı.
Bu arada Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da eylemcilerin yanına gelerek ikna etmeye çalıştı. Yolda hasta ve ambulanslar olduğunu, bunun için tek şeritin açılmasını istedi. Ancak eylemciler Ayaydın’a da tepki gösterdi. (SAMSUN)
ÖNCEKİ HABER

Aynı ekmeği paylaştığımız arkadaşlarla düşman olacağız

SONRAKİ HABER

Kapı altında kalan hayat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa