07 Ekim 2009 00:00

72. Koğuştakilerin hikayesi sahnede

Sadri Alışık Tiyatrosu 2009-2010 tiyatro sezonuna edebiyat dünyasının usta kalemlerinden Orhan Kemal’in unutulmaz eseri 72. Koğuş’la girmeye hazırlanıyor.

Paylaş

Sadri Alışık Tiyatrosu 2009-2010 tiyatro sezonuna edebiyat dünyasının usta kalemlerinden Orhan Kemal’in unutulmaz eseri 72. Koğuş’la girmeye hazırlanıyor.
Yönetmenliğini Kemal Başar’ın yaptığı oyunda Yavuz Bingöl (Kaptan), Kerem Alışık (Berbat), Azra Akın (Fatma), Ali Tutal (Kara), Yusuf Atala (Sölezli), Serhat Özcan (Bobi), Ayhan Anıl (Leşçi), Yıldırım Gücük (İzmirli), Fuat Onan (Tavukçu), Ömer Duran(Kaya Ali), Tuncer Yenice (Baş gardiyan) gibi isimlerin yanı sıra Sadri Alışık Kültür Merkezi mezunu öğrencilerin de yer aldığı 20 kişilik bir kadro rol alıyor.
Provalarına başlanan “72. Koğuş” adlı oyundaki “Kara” karakteri ile tiyatro seyircisiyle buluşmaya hazırlanan Nihat Nikerel, ani vefatıyla bütün sevenlerini üzdü. Sadri Alışık Tiyatrosu, bu ani vefatın ardından 72. Koğuş adlı oyunu “Nihat Nikerel’in anısına” oynama kararı aldı.
Bu arada sevilen oyuncu Nihat Nikerel’in yerine yıllar önce büyük ilgi gören sinema filminde de “Kara” karakterini oynayan Ali Tutal geldi.
35 yıldır bir çok sinema filmi ve dizi filmde rol alan Ali Tutal, Nihat Nikerel’in ani ölümünden duyduğu üzüntüyü belirterek, “ TRT’nin bir projesi için bir ay önce beraber Kandıra’da çekimdeydik.
Çok keyifli sohbetler yaptığım can arkadaşımdı benim. Yıllar önce “Kara “ karakterini canlandırmıştım. Bu teklif Nihat’ın vefatı üzerine geldiğinde açıkçası metabolizmam bozuldu. Kara karakterine kuma gelmiş gibi hissettim. Keşke yaşasaydı da bu rol bana hiç gelmeseydi. 8 Kasım’da Akatlar Kültür Merkezi’nde prömiyerimizi yapacağız ve bütün oyunlarımızı onun için oynayacağız” dedi.
Oyun 1941 yılında bir cezaevinde geçen olayları anlatıyor. Cezaevinin 72. Koğuşunda kalan “Adem Baba”ların özlemleri, hayata dair çelişkileri, kavgaları bu oyunla sahneye yansıyor. Bütün bunlar yaşanırken de fonda 2. Dünya Savaşı’nın etkisi altındaki Türkiye’nin sosyal ve siyasal koşulları var.
Oyun 8 kasımdaki prömiyerinden sonra 10 Kasım’da Profilo’da, 11 Kasım’dan 20 Kasım’a kadar Kadıköy halk eğitim Merkezi’nde, 28 Kasım’dan sonraki gösterimlerinde ise İstiklal Caddesindeki Küçük Sahne Sadri Alışık Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

İsteriz neşeli şarkılar söylemeyi

SONRAKİ HABER

Mimarlar sinemanın kentini izliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...