07 Ekim 2009 00:00

TRT reytinge el attı

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, reyting konusunda yapacakları yeni düzenlemeleri anlattı. Şahin, şifresiz maç yayını müjdesini de vermeyi ihmal etmedi.

Paylaş

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, reyting konusunda yapacakları yeni düzenlemeleri anlattı. Şahin, şifresiz maç yayını müjdesini de vermeyi ihmal etmedi.
RTÜK’ün alanına girmesine karşın TRT’nin reyting konusundaki çalışmalarını anlatan İbrahim Şahin’in şu ifadeleri, basında yer aldı: “AGB’nin yaptığı reyting ölçümlerinde gri noktalar var. Bize bu gri noktaları izah edemediler. AGB’ye TRT’nin de içinde yer aldığı bir komisyon kuralım, burada bizi ikna edin dedik. Çözüm bulacağız dediler ama bir sonuç çıkmadı. Şimdi biz ihaleye çıkıyoruz, ölçümü biz yapacağız. Bir iki ay içerisinde bu olacak. Eğer bu sağlıklı olursa 7-8 özel TV de bu sisteme katılacak.”
TRT’nin açtığı ihaleye 5 firmanın katıldığını ve ihaleyi alan firmanın, Türkiye’nin 40 ayrı yerinde 3 bin deneğin katılacağı sistem kurma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Yıllardır tartışılan ve güven vermeyen reyting ölçümü, bu kez de TRT’nin hedefinde. İbrahim Şahin’in “gri noktalar” ile kastettiği ise şuydu: AGB’nin verileri gece 02.00’de toplayıp İtalya’ya gönderdiğini ve orada sabah 06.00’da değerlendirmeye alındığını anlatan Şahin, “AGB’ye ‘Bu arada 4 saatlik zaman diliminde ne oluyor, orada gri noktalar var. O gri noktaları bize izah edin’ dedik, ‘02-06 arasındaki belirsizliği çözmek için aralarında TRT’nin de yer aldığı bir komisyon kuralım, bize izah edin’ dedik, ‘çözüm bulacağız’ dediler ama sonuç çıkmadı” dedi. Seda Sayan’ın bir programında AGB yöneticilerinin izah edemediği kimi sorunlar olduğunu iddia eden Şahin’in sözleri, Yeni Şafak’ta “Sabah sabah reklam oyunu” başlığıyla haber oldu. Bu arada İbrahim Şahin, TRT’nin şifreli maç yayınına talip olduğunu da açıkladı. “Maç yayınlarının şifresiz yayınlanmasından yanayım. Bu konuda çalışma yaptırıyorum” diye konuşan Şahin, Arjantin modelini incelediklerini belirtti.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yastık var mıydı, yok muydu?

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...