07 Ekim 2009 00:00

Anne sorumluların yargılanmasını istiyor

Şırnak’ta kaza sonucu öldüğü iddia edilen Asker Erol Bingöl’ün annesi Kudret Bingöl, yapılan resmi açıklamaya rağmen oğlunun “kaza sonucu” ölmediğini, öldürüldüğünü belirterek, sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istedi.

Paylaş

Şırnak’ta kaza sonucu öldüğü iddia edilen Asker Erol Bingöl’ün annesi Kudret Bingöl, yapılan resmi açıklamaya rağmen oğlunun “kaza sonucu” ölmediğini, öldürüldüğünü belirterek, sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istedi. Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugayı’nda görevli iken Şırnak merkeze bağlı Gömeç ve Güneyce köyleri arasındaki bölgedeki Koşullu askeri birlikte “silah kazası” sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilen Piyade Çavuş Erol Bingöl, Varto’ya bağlı Sazlıca (Qerqerut) köyünde ailesinin tepkisi üzerine askeri tören düzenlemeden toprağa verildi. Törene gelen Muş Valisi Erdoğan Bektaş’a ve askeri yetkililere terlik atarak tepki gösteren Piyade Çavuş Erol Bingöl’ün annesi Kudret Bingöl, ajansımıza konuştu. Kürtçe ağıtlar yakan ve gözyaşlarına hakim olamayan anne Bingöl, oğlunun terhisine 47 gün kala öldürüldüğünü belirterek, oğlunun kendisini iki hafta önce telefonla aradığını ve “Anne beni kesinlikle öldürecekler” dediğini söyledi. Oğlunun daha önce askerden izne geldiğinde kendisine bir fotoğraf gösterdiğini ifade eden Anne Bingöl, şöyle konuştu: “Oğlum Erol askerden izne geldiğinde, dağda taşlardan örülen ve sığınak gibi bir yapının içinde çektiği fotoğrafı bana gösterip, ‘Ben askere gittiğimden beri beni sürekli burada tutuyorlar’ dedi. Ben de, ‘Oğlum burası mezar gibi, bu senin mezarın mı olacak’ diye sordum. O da ‘Bilmiyorum, beni sürekli burada tutuyorlar’ dedi. Gerçek çıktı.”
“Oğlum onların söylediği gibi kesinlikle kaza sonucu ölmedi. Devlet ve devletin subayları oğlumu öldürdü” diyen Anne Bingöl, olayın peşini bırakmayacağını kaydetti. Devletten davacı olduğunu anlatan anne Bingöl, “İnsan hakları savunucularından destek istiyoruz. Erol Kürt olduğu için devlet öldürdü” dedi.


ASKER ÖLÜMLERİ MECLİS’E TAŞINDI
DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Türkiye’de son günlerde yaşanan asker ölümlerine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi verdi. Askerlerin şüpheli ölüm olaylarının arttığını belirten Bayındır, özellikle Şırnak’ta son bir hafta içerisinde 2 askerin silah kazası sonucu hayatını kaybettiğini kaydetti. Bayındır, Cizre Düzova Karakolu’nda ‘kaza kurşunu’ ile hayatını kaybettiği iddia edilen Uzman Çavuş Ahmet Solgun ve Şırnak’ta ‘kaza kurşunu’ ile yaşamını yitiren Erol Bingöl adlı askerin ölümlerini hatırlattı. Bayındır, “Son dönemlerde özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde asker intiharları ve kaza sonucu ölüm olayları sayısında artış olmuştur. Bu konu ile ilgili bir araştırma yapılmış mıdır? Eğer yapılmışsa sonuçları nelerdir? Bu konu ile ilgili herhangi bir önlem almayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız ne gibi bir önlem almayı düşünüyorsunuz?” diyerek, Başbakan’ın cevaplandırmasını istedi.
(Muş/DİHA)
Murat Aydın
ÖNCEKİ HABER

Korucular hakkında işlem yapılmadı

SONRAKİ HABER

İki DTP’liyi öldüren korucular tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...