07 Ekim 2009 00:00

Belediyeler şirket değil

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in 10 tona kadar suyu ücretsiz vermesi ve belediye çalışanlarına yüzde 50 indirimli verdiği ve kamu zararı oluştuğu gerekçesi ile yargılanmasına Dikili Asliye Hukuk Mahkemesinde devam edildi.

Paylaş

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in 10 tona kadar suyu ücretsiz vermesi ve belediye çalışanlarına yüzde 50 indirimli verdiği ve kamu zararı oluştuğu gerekçesi ile yargılanmasına Dikili Asliye Hukuk Mahkemesinde devam edildi. Duruşma sonrası açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Özgüven “Kâr zarar olayı şirketlerde olur. Belediyeler şirket değildir” diye konuştu.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Midilli Eski Belediye Başkanı Apostolos Komninakas, EGEÇEP üyeleri ve Dikilili vatandaşların katıldığı duruşma esas hakkında mütalaa verilmesi için 13 Ekim Salı gününe ertelendi.
Duruşmada söz alan Özgüven’in Avukatı Arif Ali Cangı Türkiye’nin taraf olduğu Uluslararası sözleşmelere vurgu yaparak; bu davada yargılananlar bu sözleşmedeki hükümleri yerine getirmişlerdir. Takdir edilmeleri gerekirken yargılanıyorlar” dedi.
Sanıklardan Dikili Eski Belediye Başkanı Yüksel Uçar ise kendi döneminde uygulanan çalışanlara yüzde 50 indirimli su ile ilgili herhangi bir kamu zararı meydana gelmişse bunu ödeyeceğini söyledi. Uçar böyle söylerken bir önceki duruşmada belediyeye mahkeme tarafından sorulan kamu zararı olup olmadığı yönündeki yazıya belediyeden her hangi bir kamu zararı oluşmadığı yönünde yanıtın gelmiş olması dikkat çekti.
Aynı mahkemede görülen 2006 Dikili Festivali ‘Altın ve Çevre’ paneline Koza Altın Şirketi çalışanları tarafından yapılan saldırı ile ilgili duruşma da şirket avukatının süre talebi üzerine 13 Ekim Salı gününe ertelendi.
SU İNSAN HAKKIDIR
Duruşmaların çıkışında Dikili Adliyesi önünde basına bilgi veren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, su konusunda yaptığı uygulamalar nedeniyle herhangi bir kamu zararının meydana gelmediğini belirterek; “Kâr zarar olayı şirketlerde olur. Belediyeler şirket değildir. Su bir insan hakkıdır. Uygulamalarımıza kanuni çerçeve içerisinde devam edeceğiz” dedi.
Koza Altın Şirketi’nin şahsına yönelik karalama kampanyası yürüttüğünü dile getiren Özgüven; “Biz siyanürlü altın işletmeciliğine karşıyız. Dikili ve köylerinde şirketin altın madeni işletmesine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi. (Dikili/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sokullu’da halk baz istasyonu istemiyor

SONRAKİ HABER

Menemen’de bilet zammına karşı mücadele sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...