08 Ekim 2009 00:00

zama zingo

* Galiba diziler, olayların akışı kontrolden çıkınca, bazı temalara sadık kalmaya karar veriyor. Mesela Yaprak Dökümü’nde zaten olabilecek her şey oldu, romanın on katı uzunluğunda bir olaylar dizisi mi yaşandı?

Paylaş

* Galiba diziler, olayların akışı kontrolden çıkınca, bazı temalara sadık kalmaya karar veriyor. Mesela Yaprak Dökümü’nde zaten olabilecek her şey oldu, romanın on katı uzunluğunda bir olaylar dizisi mi yaşandı? Sonunda, “birbirine düşen aile” konseptine bağlı kalalım da, ne yaparsak yapalım kararını verdiler bence. Doktor ne yerse yesin dedi, gibi...
* İsmi lazım olmayan boykot edilen kanaldaki Canım Ailem dizisi mesela, “evlenemeyen kızlar” dizisi olabilir. Bir dahaki bölümde, Seyhan bu ikinci talibini kabul etti mi, etmedi mi belli olacak.
* Yasaklı siteler, IMF kalantorları girebilsin diye geçici olarak açılmış. Taksim civarında oturup, çalışıp, Youtube’a, myspace’e birden girebilmeye başlayanlar şaşırmasın. Yarın öbür gün kapanır bu yine. Benim bu paylaşımın genişlemesi yönünde bir önerim var. Madem, onlar internete girebilecek diye bize de serbest bırakıldı, bize sıkılan biber gazının kalanını da onlar yesin. Karşılıklı kıyaklaşma durumu gibi düşünsünler. Elimiz boş mu gidecektik?
* Hülya Avşar, “Benim kıymetim ölünce anlaşılacak” demiş. Sonraki kuşakların değerini bilemeyeceği eserler bırakmıştır demek istemiyorum ama, bayağı hakkı verilmiş bir insan değil mi kendisi, daha ne istiyor ki acaba?
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Britanya havayollarında işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

Burada bir çelişki var ama...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa