08 Ekim 2009 00:00

Lice savcısı'na suç duyrusu

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Ceylan Önkol’un havan topuyla öldürülmesi olayıyla ilgili ‘görevini kötüye kullandığı ve suç delillerini kararttığı’ gerekçesiyle...

Paylaş

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Ceylan Önkol’un havan topuyla öldürülmesi olayıyla ilgili ‘görevini kötüye kullandığı ve suç delillerini kararttığı’ gerekçesiyle Lice Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kamil Çolak hakkında suç duyurusunda bulundu.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde 28 Eylül’de yaşanan olayın ardından en yakın karakolun ve Lice Cumhuriyet Savcılığı’nın bilgilendirildiği belirtilereken, “Ancak olayın üzerinden altı saat geçmesine rağmen, Savcı ve askeri yetkililer olay yerine bizzat gitmeyerek karakol komutanı ve savcı tarafından görevlendirilen ve eline bir kamera tutuşturulan köy imamına –olay yeri incelemesi- yaptırılmıştır. Daha sonra yine savcı ve askeri yetkililer, olay yerinde bulunan maktulün aile fertlerinden cesedin parçalarını toplayarak karakola getirmelerini istemiştir. Acılı aile, çocuklarının parçalanmış bedenini ağaçların üzerinden ve etraftan toplayarak bir tabut içerisinde karakol bahçesine getirmiş ve burada Ceylan’a otopsi yapılmıştır. Karakol komutanı burada aile fertlerine kızarak ‘niçin olay yerindeki patlama artıklarını delil olarak toplayıp getirmediklerini’ sorma cüretini dahi göstermiştir” denildi. Devletin savcısı ile asıl görevi güvenliği sağlamak olan jandarma yetkilileri güvenlik gerekçesiyle üç gün boyunca köye gitmedikleri hatırlatılan dilekçede Ceylan Önkol’un ölümü karşısında suskun kalanlar, görevini ihmal edenler, suçu örtbas edenlerin, delilleri karartanların hep birlikte cinayetin failleri olduğu belirtildi.
Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Polise taş attı diye 13 yaşındaki bir çocuğu sokak sokak kovalayarak coplarla öldüresiye döven, daha sonra ağır ceza mahkemelerinde yargılayarak onlarca yıl hapis cezaları veren devlet, bu kudretini 13 yaşında parçalanmış Ceylan için de gösteremiyorsa devletin adaletinden söz etmek mümkün değildir. Ceylan Önkol’un ölümü sonrasında olay yerine gitmeyerek delillerin kaybına yol açan, etkili bir soruşturma yürütmeyerek vatandaşlar arasında ayrımcılık duygularının gelişmesine neden olan Lice Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kamil Çolak hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılarak, cezalandırılmasını talep ediyoruz” denildi.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Yoksulluk sınırı 2 bin 824 TL’ye yükseldi

SONRAKİ HABER

Sendikacılar: AKP gerçek yüzünü gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...