09 Ekim 2009 00:00

Lieberman: Barış anlaşması olmayacak

İsrail’in neo faşist olarak bilinen Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail ile Filistin arasındaki uzlaşmazlığın kısa süre içinde sona ermesini sağlayacak bir barış anlaşmasına varılması şansının bulunmadığını söyledi.

Paylaş

İsrail’in neo faşist olarak bilinen Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail ile Filistin arasındaki uzlaşmazlığın kısa süre içinde sona ermesini sağlayacak bir barış anlaşmasına varılması şansının bulunmadığını söyledi. Lieberman, İsrail ile Filistin arasındaki ilk anlaşma olan, 1993’te imzalanan Oslo Anlaşması’ndan bu yana nihai bir barış anlaşmasına yönelik çabaların başarısızlığa uğradığını ifade etti.
Lieberman, önceki gün İsrail’e gelen ABD Başkanı Barack Obama’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell ile görüşmesi öncesi İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, iki taraf arasında bu dönemde uzlaşmazlığı sona erdirecek uzun dönemli bir anlaşmaya varılabileceğini düşünmenin gerçekçi olmayacağını iddia ederek, böyle düşünenlerin durumu kavramadıklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

‘Yeni hükümet savaşı sürdürecek’

SONRAKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...