09 Ekim 2009 00:00

BM Filistinlileri oyalıyor

Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Abdurrahman Muhammed Şalgam, İsrail’in Gazze’de savaş suçu işlendiğine ilişkin görüş bildiren BM raporunun son derece önemli olduğunu belirterek raporun...

Paylaş

Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Abdurrahman Muhammed Şalgam, İsrail’in Gazze’de savaş suçu işlendiğine ilişkin görüş bildiren BM raporunun son derece önemli olduğunu belirterek raporun, BM Güvenlik Konseyi’nde açık toplantı formatında tartışılmasını istediklerini ve bu amaçla Konsey’i acil görüşmeye çağırdıklarını söyledi.
Şalgam, Konseyin Güney Afrikalı Yargıç Richard Goldstone’nun hazırladığı raporun gündeme alınıp alınmamasına ilişkin olarak basına kapalı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, BM İnsan Hakları Konseyi’nin bazı nedenlerle raporun görüşülmesini gelecek yıl mart ayına kadar ertelediğini, bunun üzerine bu son derece önemli raporun BM Güvenlik Konseyi’nin gündemine gelmesini istediklerini belirtti.
ABD TOPU TACA ATTI
ABD’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Alejandro Wolff da açıklamasında, 14 Ekimde yapılacak Konsey toplantısının gündem maddesinin Goldstone Raporu olmadığını, konunun Ortadoğu meselesi olduğunu, aylık Ortadoğu toplantısının bir hafta öne çekildiğini söyledi. Wolff, konunun Güvenlik Konseyi’nin değil, İnsan Hakları Konseyi’nin sorunu olduğunu söyledi.
İSVEÇ RAPOR DESTEKLİYOR
Bu arada Avrupa Birliği dönem başkanı İsveç’in Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Goldstone Raporunu desteklediklerini bildirdi. Bildt, İsveç radyosuna yaptığı açıklamada, bağımsız ve ciddi olarak değerlendirdiği raporun hazırlanmasından önce yapılan araştırmada İsrail’in işbirliği yapmayarak yanlış yaptığını ifade etti.
İsrail’in 27 Aralık 2008-18 Ocak 2009’da Gazze Şeridi’ne düzenlediği askeri operasyonlarda 13 İsrailli ile çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 1400 Filistinli ölmüştü.
ÖNCEKİ HABER

BASIN TURU

SONRAKİ HABER

Afganistan işgali ABD’de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...