09 Ekim 2009 00:00

Sansürsüz Susurluk raporu mahkemeye ulaştı

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci “Ergenekon” davasının 115. duruşması dün görüldü.

Paylaş

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci “Ergenekon” davasının 115. duruşması dün görüldü.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Erkut Ersoy, Kahraman Şahin, Ergün Poyraz, Erol Ölmez, Ümit Oğuztan, Hayrettin Ertekin ve Ümit Sayın katılmadı.
Duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Osman Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık geldi. Duruşmada, tutuksuz yargılanan Güler Kömürcü Öztürk de hazır bulundu.
Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Kutlu Savaş’ın hazırladığı Susurluk raporunun kendisinde olduğunu belirten eski başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz’dan istenen raporun gönderildiğini belirtti. Yılmaz’ın, avukatı aracılığıyla Susurluk raporu ve ek belgelerin kendisinde olan kısımlarını mahkemeye sunduğu kaydedildi.
GÜNEY İFADEYİ REDDETTİ
Başkan Şengün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, şüpheli Tuncay Güney ile ilgili yapılan işlemlerin sonucu konusunda istenen yazıya da cevap verildiğini bildirdi. Kanada adli makamlarınca gönderilen evrakta, “Güney ile kendi istediği takdirde mülakat için görüşmede bulunulduğu, Güney’in ifade vermeyi reddettiği” belirtildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

DURUM

SONRAKİ HABER

Arınç: Anayasa değişikliğini açı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...