09 Ekim 2009 00:00

Avrupa ödülü neyi gösteriyor?

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Başkanı Erdal Kurttaş, dün düzenlediği basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süredir ilan panolarında...

Paylaş

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Başkanı Erdal Kurttaş, dün düzenlediği basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süredir ilan panolarında, afişlerde “10 Ekim’de Dikmen Vadisi 3. Etap açılış töreni sırasında Avrupa ödülünü alacaklarını” duyurduğunu, oysa bu ödülün kentin yönetilmesinin başarısı ile ilgili olmadığını açıkladı. Ödülün 1959 yılında İstanbul’a, 1991 yılında ise Bursa’ya verildiğini hatırlatan Kurttaş, “Bu ödül, Avrupa’nın önde gelen kentlerine değil çoğunlukla öne çıkması, teşvik edilmek istenen, özellikle de son zamanlarda eski doğu bloğu ülkelerine Avrupa’yla bütünleşmelerini sağlamak üzere, teşvik amacıyla verilmektedir” dedi.
Ankara’nın ödül almasını önemsediklerini ve desteklediklerini, ancak bu tür ödüllerin olmayan bir kentsel yaşam kalitesini varmış gibi gösterecek şekilde propaganda aracına dönüştürülmesini yanlış bulduklarını aktaran Kurttaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel yaşamla ilgili gerçekleştirilmesi gereken çok şeyi bulunduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Aşı kampanyasında kürtaj patlaması

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...