09 Ekim 2009 00:00

Öğrencilerden ‘zincirli’ eylem

Topkapı Sarayı avlusunda bulunan ve “Kültür Başkenti Projesi” çerçevesindeki düzenlemeler nedeniyle kapatılan İbrahim Müteferrika Matbaacılık Meslek Lisesi’nin öğrencileri, zincirli yürüyüş yaptı.

Paylaş

Topkapı Sarayı avlusunda bulunan ve “Kültür Başkenti Projesi” çerçevesindeki düzenlemeler nedeniyle kapatılan İbrahim Müteferrika Matbaacılık Meslek Lisesi’nin öğrencileri, zincirli yürüyüş yaptı. Okullarından çıkıp il milli eğitim müdürlüğü önüne kadar düdükler ve sloganlar eşliğinde yürüyen öğrenciler, kendilerine önerilen yeni okulun çok uzak olduğunu söyledi.
1946 yılında kurulan ve 1961 yılında halen hazır bulunduğu Gülhane Meydanı’na taşınan İbrahim Müteferrika Matbaacılık Meslek Lisesi öğrencileri, okullarının ani bir kararla kapatılmasını protesto etti.
1 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER
Kendilerini sembolik olarak zincirleyen öğrenciler, velileriyle birlikte topluca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. Topkapı Sarayı’nın dış avlu kapısından düdükler ve sloganlarla çıkan öğrencileri, turistler şaşkın gözlerle seyretti.
“Matbaa Meslek Lisesi Kapatılamaz, Ertuğrul Günay İstanbul’u okul kapatarak kültür başkenti yapamazsın” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler eyleme, İlk Matbaacıları Eğitimi Destekleme Derneği de destek verdi. Plastik zincirle kenetlenen öğrenciler, 1 kilometrelik yürüyüşün ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştı.
Müdürlük binası önünde yapılan açıklamada 393 öğrencinin okulun açılmasına bir hafta kala mağdur edildiğine dikkat çekildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Ölüm değil çözüm istiyoruz

SONRAKİ HABER

Kadınlar yine ‘evde kaldı!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...