10 Ekim 2009 00:00

Gözler magazin basınında

Levent Kırca ve ardından Timuçin Esen’le magazin gazetecileri arasında yaşanan kavgalar, gözlerin magazin basınına çevrilmesine neden oldu. Gazeteciler bile, kusurlu tarafın meslektaşları olduğunu düşünüyor.

Paylaş

Levent Kırca ve ardından Timuçin Esen’le magazin gazetecileri arasında yaşanan kavgalar, gözlerin magazin basınına çevrilmesine neden oldu. Gazeteciler bile, kusurlu tarafın meslektaşları olduğunu düşünüyor. Kavgadan sonra başına dikiş atılan Timuçin Esen’den şikayetçi olan gazetecileri, sadece bazı ünlüler savundu.
Bu hafta içinde magazincilerle ünlüler arasında art arda yaşanan olaylara, magazin ve medya dünyasından tepki geldi. Televizyon programlarına katılan ve gazetelere görüş veren ünlülerin küçük bir kısmı gazetecilerin işlerini yaptığını düşünürken, magazin gazetecilerinin sınırı aştığını düşünenler çoğunlukta. Özellikle gazetecilerin bu görüşte olması ve gazete haberlerinin özel hayata müdahale edildiği ifadelerine dikkat çekmesi, magazin basınının masaya yatırılmasına neden oluyor.
TELEVİZYONCULAR TEPKİLİ
Önceki gün bir televizyon programına katılan Levent Kırca, “Kişisel olarak suçlamıyorum. Bu bir sistemdir. Bozuk bir sistemin bozuk elemanlarıdır. O ekip av yakalamaya çıkıyor. ‘Bak, daha av düşüremedik’ diye düşünüyorlar. Çok sayıda sanatçı taciz olmuş durumdalar. Beyoğlu’na yürüyelim, Taksim Meydanı’na çelenk koyalım diye düşünüyorlar şimdi” sözleriyle magazin muhabirlerine tepki gösterdi.
Haber sunucusu Uğur Dündar ise Timuçin Esen’le ilgili haberi verirken, “Yapılanın adı magazin gazeteciliği değil, düpedüz terör” dedi. Uzun yıllar haber sunuculuğu yapan televizyoncu Reha Muhtar ise dünkü köşesinde, “Bizler gazeteci olarak olayın yapımcısı değil izleyicisiyiz... Bunu göz ardı etmezseniz, ah almazsınız...” uyarısında bulundu.
ÜNLÜLER BASINI SAVUNDU
Buna karşılık gazetelere açıklama yapan kimi magazin ünlüleri, gazeteciler aleyhine konuşmak istemedi. Demet Şener, “Gazeteciler de işlerini yapıyor. Dünyanın her yerinde bu böyle” derken, Sibel Can “Biz gazetecilerle birlikte bugünlere geldik. Gazeteciye saldırmayı ne olursa olsun hiç tasvip etmiyorum” diye konuştu.
KAVGADA ESEN’İN KAFASI YARILDI
Oyuncu Timuçin Esen, İstanbul Taksim’deki bir eğlence mekanından çıktıktan sonra kendisini görüntülemeye çalışan magazin gazetecileriyle yaşadığı kavganın ardından gözaltına alınmıştı. Çarşamba günü sabaha karşı yaşanan kavgada başına dikiş atılan Esen, gözaltına alındı. Sarhoş olduğu gözlenen ve polise direndiği iddia edilen Esen, kelepçelenerek götürüldü. Birkaç gün önce Levent Kırca da arkadaşlarıyla yemek yerken gazetecileri önce yanına davet etmiş, çekilmesini istemediği görüntüleri çekilince gazetecilerle tartışmıştı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Darbeciler reklam peşinde

SONRAKİ HABER

YOLCULAR İÇİN EL AYNASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...