10 Ekim 2009 00:00

Erdoğan’dan Baykal’a sıcak mektup

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a mektubunda “Demokrasinin temeli diyalog, müzakere ve tartışmayla ortak aklı harekete geçirmektir.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a mektubunda “Demokrasinin temeli diyalog, müzakere ve tartışmayla ortak aklı harekete geçirmektir. Sürece ilişkin gelinen noktayı aktarmak, değerli görüş ve önerilerinizi almak üzere zat-ı alinizi ziyaret etmek arzu ve niyetindeyim” diye seslendi.
Erdoğan’ın Baykal’a ‘demokratik açılım’ konusunda randevu talebinde bulunduğu mektup CHP Genel Merkezi’ne önceki akşam ulaştı. Baykal, partisinin dünkü MYK toplantısında mektubu ve mektuba vereceği yanıtı değerlendirdi.
Mektubun içeriği ile ilgili ayrıntılar da belli oldu.
Erdoğan, Baykal’a mektubunda, “30 yıldır Türkiye’nin gündemini işgal eden, çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına, maddi ve manevi kayıplara uğramasına yol açan, ülkenin kaynaklarını ve enerjisini tüketen bir sorunla karşı karşıya olduklarını belirterek terörle mücadelenin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürüleceğini, ancak gelinen noktada meselenin sadece teröre ve terörle silahlı mücadeleye indirgenemeyeceğini” vurguladı.
BİRİKİMİNİZ ÖNEMLİ
Erdoğan, randevu talebini de şu sözlerle dile getirdi: Türkiye’nin bu en önemli meselesine müteveccihen CHP’nin öteden beri mesai sarf ettiği ve çözüm arayışları için muhtelif öneriler ortaya koyduğu da kamuoyunun malumudur.
Ana muhalefet partimiz CHP’nin ve onun Genel Başkanı olan şahsınızın bu konularla ilgili görüş, öneri, talep ve eleştirilerini almak, birikimlerinden istifade etmek bizim için ziyadesiyle mühimdir.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Öcalan’ın için dün protesto eylemleri yapıldı

SONRAKİ HABER

Ermenistan ile imza törenine Clinton da katılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa