10 Ekim 2009 00:00

Barajlara karşı miting bugün yapılacak

Tunceli’de bugün ‘Barajlara Hayır’ mitingi yapılacak. Munzur ve Pülümür Vadisi üzerinde yapımı düşünülen barajlara karşı saat 11.00’de Kışla Meydanı’nda toplanacak olan on binlerce kişi...

Paylaş

Tunceli’de bugün ‘Barajlara Hayır’ mitingi yapılacak. Munzur ve Pülümür Vadisi üzerinde yapımı düşünülen barajlara karşı saat 11.00’de Kışla Meydanı’nda toplanacak olan on binlerce kişi, buradan mitingin yapılacağı Atatürk Mahallesi’ne yürüyecek.
Yurtdışı ve yurtiçinden çok sayıda aydın, yazar, akademisyen, sanatçı ve gazetecinin de katılarak destek vereceği miting öncesi, Belediye Başkanı Edibe Şahin, kitle örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve sanatçılar, esnafı gezerek mitinge katılmaya çağırdı.
Belediye Başkanı Edibe Şahin, esnaf gezisi sırasında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, esnafı, birkaç saatliğine kepenk kapatarak mitinge katılmaya davet etti. Şahin, il dışından aydın, sanatçı ve akademisyenlerin de mitinge katılacağını hatırlattı.
İHD Tunceli Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım ise 12 Eylül sonra en kitlesel eylemi beklediklerini kaydetti. “Barajlara Hayır” çağrısını yineleyen Yıldırım, “Munzur Vadisi birinci derece doğal SİT alanı ilan edilsin diyelim. Uzunçayır Barajı ÇED raporu hazırlanmadan tutulduğu için inşaatı yapan LİMAK’ın lisansı iptal edilsin diyelim” dedi.
(Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Avukata W soruşturması

SONRAKİ HABER

Mahkeme heyeti JİTEM davasından çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...