11 Ekim 2009 00:00

‘Sabredecek tek bir günümüz bile yok’

TÜRK Eczacılar Birliği ve 51 Eczacı Odası, Tebliğler ve İlaç Fiyat Kararnamesi’ni değerlendirmek için yaptığı olağanüstü toplantıdan, “Sabredecek tek bir günümüz bile yok” kararıyla çıktı.

Paylaş

TÜRK Eczacılar Birliği ve 51 Eczacı Odası, Tebliğler ve İlaç Fiyat Kararnamesi’ni değerlendirmek için yaptığı olağanüstü toplantıdan, “Sabredecek tek bir günümüz bile yok” kararıyla çıktı. Hükümetin 18 Eylül’de yaptığı mevzuat değişikliğinin hedef konulduğu sonuç bildirgesinde ise, hazırlanan radikal tasarruf tedbirleri paketiyle kamunun ilaç giderlerinin azaltılması hedeflenirken hastaların sağlık giderlerinin ve eczacıların zararının artırılmasının planlandığı belirtildi. İlaç şirketlerinin kamuya yaptığı kurum iskontolarının yükseltilmesi, ilaç fiyatlarının düşürülmesi, 20 yıllık ilaçlar üzerinden korumanın kaldırılması ve muayene ücretlerinin yükseltilmesinin toplum sağlığını en hafif deyimiyle tehlikeye atmak olduğu vurgulanan bildirgede Genel Sağlık Sigortası ile yapılmak istenenin sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmak değil, paralı hale getirilmek olduğu ifade edildi.
Sağlık hizmetlerinin, prim sistemiyle değil kaynağı vergilerden karşılanarak verilmesi gerektiği belirtilen bildirgede sağlık harcamalarındaki artışın bedelinin hastalara ve eczacılara ödetilmek istendiğinin altı çizildi.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Arızlı’da gergin gece

SONRAKİ HABER

Belki kardeşinin yanına gitmiştir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...