11 Ekim 2009 00:00

Erdoğan: İş işten geçmeden en az 3 çocuk yapın

ÜÇ çocuk ısrarını sürdüren Başbakan Erdoğan, ""İş işten geçmeden her ailede en az 3 çocuk olmalı. Nüfusumuz ne kadar artarsa o kadar güçlü olacağız, bundan emin olun" dedi.

Paylaş

ÜÇ çocuk ısrarını sürdüren Başbakan Erdoğan, ""İş işten geçmeden her ailede en az 3 çocuk olmalı. Nüfusumuz ne kadar artarsa o kadar güçlü olacağız, bundan emin olun" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yaşlılık Konseyi Derneğince Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Uluslararası Örnek Kıdemli Vatandaşlar Kongresi''nde bir konuşma yaptı. Dünya nüfusunun onda birini 60 yaş ve üzeri oluştururken, sürekli artan bu rakamın 2050 yılında 2 milyara ulaşacağının tahmin edildiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin mevcut durumda genç nüfusu ile dünyada farklı bir konumda bulunduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Onun için ben iş işten geçmeden, en azından kendi adımıza mevcut durumumuzu koruyabilmemiz için her ailede en az 3 çocuk olması gerektiğini ifade ettim. Hala aynı yerde duruyorum. Bu görüşlerimi muhafaza ediyorum. Bilimsel rakamlara göre 2 olması bile gerileme demek. Bu, durumu asla korumaz. Ve 2030 yılından sonra, bırakın 2050'yi, yaşlı bir nüfusa sahip Türkiye oluruz.. Yaşlılarımızın çok daha iyi şartlarda hayatlarını idame ettirebilmeleri için güçlü bir sosyal yapının yanı sıra güçlü bir ekonomik yapının da gerekli olduğunu hepimiz biliyoruz.''
Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların Türkiye genelinde belediye araçlarından ücretsiz faydalanabilmeleri için hazırlıkların devam ettiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Yürüyüşe polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

Öğrenciler kaygılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...