12 Ekim 2009 00:00

Gözler, Baykal’ın yanıtı ve Ermenistan ile protokollerde

Siyaset ve TBMM yoğun bir haftaya başlarken, gündemin ilk sırasında ise Ermenistan’la imzalanan protokollerin yansımaları ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Başbakan’ın mektubuna vereceği yanıt yer alacak.

Paylaş

Siyaset ve TBMM yoğun bir haftaya başlarken, gündemin ilk sırasında ise Ermenistan’la imzalanan protokollerin yansımaları ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Başbakan’ın mektubuna vereceği yanıt yer alacak.
Baykal’ın, Başbakan’ın görüşme talebine olumlu yanıt vermesi bekleniyor. TBMM’de ise Türk Borçlar Kanunu tasarısının görüşmelerine devam edilecek. 649 maddelik tasarı temel kanun olarak görüşülüyor. Önemli düzenlemeler öngören tasarı, kiracı-ev sahibi ilişkisinde de yine önemli değişiklikler getiriyor. Tasarıya göre kira bedellerinde yapılacak artış, bir önceki yılın üretici fiyat endeksini (ÜFE) geçmeyecek. Kiracıların elektrik ve su borcunu ödememesi de tahliye sebebi olacak. Çatı onarımı ve dış cephe boyası gibi giderler, ev sahibi tarafından karşılanacak. “Yeniden kiralama yasağına” aykırı hareket eden ev sahipleri için öngörülen hapis cezası kalkacak. Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemeyecek. Konut ve işyeri kiralarında depozito, 3 aylık kira bedelini aşamayacak. Getirilen yeniliklerden biri ise işverenin, psikolojik ve cinsel tacizi önlemekle yükümlü olması. Eşler birbirlerinin rızasıyla kefil olabilecek, kefili koruyucu hükümler, kefalet sözleşmesi dışındaki sözleşmelere de uygulanacak. Genel kurul 15.00 ile 19.00 saatleri arasında çalışacak.
KOMİSYONLAR
Bu hafta Meclis içtüzüğü gereği ihtisas komisyonlarına yeniden üye belirlenecek. Grupların komisyonlar için belirledikleri üyeler, bu hafta genel kurulda okunacak. Daha sonra toplanacak olan ihtisas komisyonları, yönetimlerini belirleyecek. AB Uyum Komisyonu’nda, 13 Ekim Salı günü Silah Kanunu Tasarısı görüşülecek. Devlet Bakanı Egemen Bağış, 15 Ekim Perşembe günü AB Uyum Komisyonu toplantısına katılarak, AB’ye ye katılım sürecine ilişkin gelişmeleri değerlendirecek. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, 14 Ekim Çarşamba günü toplanarak, yeni dönemde ele alacağı konular üzerinde değerlendirmelerde bulunacak. 2010 mali yılı bütçesinin ise 17 Ekim’de TBMM’ye sunulması bekleniyor. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

AKP’nin yeni yönetimi belli oldu

SONRAKİ HABER

Protokollere sancılı imza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...