12 Ekim 2009 00:00

AKP’nin yeni yönetimi belli oldu

AKP’nin MKYK’sı, Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. AKP’nin 3. Olağan Kongresi’nden sonra ilk kez toplanan MKYK’da iç ve dış politikadaki gelişmelerin değerlendirilmesinin yanı sıra yeni MYK üyeleri de belirlendi.

Paylaş

AKP’nin MKYK’sı, Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. AKP’nin 3. Olağan Kongresi’nden sonra ilk kez toplanan MKYK’da iç ve dış politikadaki gelişmelerin değerlendirilmesinin yanı sıra yeni MYK üyeleri de belirlendi. Toplantıdan sonra yeni yönetim Erdoğan tarafından açıklandı.
Kürşad Tüzmen, Salih Kapusuz ve Hüseyin Çelik yönetime girdi. Salih Kapusuz, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Hüseyin Çelik, Medya ve Tanıtım Başkanı oldu. Kürşad Tüzmen ise Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Ekrem Erdem, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olurken Haluk İpek, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Nükhet Hotar da Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.
Necati Çetinkaya, Edibe Sözen ve Şükrü Ayalan yönetim dışı kaldılar. Erdoğan, yaptığı konuşmada şunları da söyledi: “Açılım sürecinin içinden geçiyoruz. Bunun bir Milli Birlik Projesi olduğunu söyledim. Bunu farklı yerlere çekme gayreti olanlar var. Başta terör olmak üzere bütün sorun alanları bunun içinde yer alıyor. Azınlıkların, dini grupların sorunları var. İşsizlikle ilgili sorunlar var. Bunları asgariye indirmenin yollarını arayacağız. Bu devletin projesidir, muhatabı da millettir.”


İMZANIN İLK GÜNÜNDE ŞART KOŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan ile Türkiye arasından imzalanan protokolün önemine dikkat çekerek, “Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmezse Türkiye olumlu bir tavır sergilemez” ifadelerini kullandı
Erdoğan, partisinin Genel Merkez binasında gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren MKYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokolü de değerlendirdi.
Erdoğan, normalleşen Ermeni ve Türkiye ilişkilerinde önemli bir adım atıldığını ancak, “Yukarı Karabağ ve işgal altında ki Azeri toprakların çözüm yoluna girmesi durumunda da kamuoyunun da rahatlayacağını” savundu.
Ermenistan ve Türkiye arasında imzalanan protokolde son sözü TBMM’nin söyleyeceğine ifade eden Erdoğan şöyle dedi: “Ben daha önce de söyledim. Biz bu protokolü TBMM’ye göndeririz. Ama TBMM’de Azerbaycan-Ermenistan sorununda ne oluyor? Buna mutlaka bakacaktır. Biz 2003’ten beri Ermenistan’a bazı jestler yaptık. Ermenistan vatandaşlarına vize kolaylığı sağladık. 2005 ben dönemin Ermenistan Cumhurbaşkanı’na gelin suçlamalardan vazgeçin, şu tarih meselesini tarihçilerden oluşturacağımız bir ortak tarih komisyonunu ele alsın, ne varsa araştırsınlar, arşivlere baksınlar, elde edilecek sonucu kararı biz değerlendirelim, sonra kararımızı verelim. Parlamentomuzda oy birliğiyle bunu destekledi.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

Gözler, Baykal’ın yanıtı ve Ermenistan ile protokollerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...