12 Ekim 2009 00:00

Taksicilerden ‘korsan’ mitingi

İstanbul’daki ticari taksi sürücüleri, sayıları her geçen gün hızla artan korsan taksilere dur demek ve can güvenliği için Çağlayan Meydanı’nda bir araya geldi.

Paylaş

İstanbul’daki ticari taksi sürücüleri, sayıları her geçen gün hızla artan korsan taksilere dur demek ve can güvenliği için Çağlayan Meydanı’nda bir araya geldi. Taksiciler, İstanbul’un çeşitli ilçelerinden sabah saatlerinde, çocuk ve eşleri ile Çağlayan’daki mitinge katıldı. “Korsan taksiye hayır”, “Sosyal güvence istiyoruz”, “Korsan yasası istiyoruz” gibi döviz ve pankartlarla alanı dolduran taksiciler, hükümetin korsan taksiyle mücadele etmesini istediler.
OYUNCULARDAN DESTEK
Akasya Durağı dizisinin oyuncuları da eyleme destek verdi. Taksicilerin yanında olduklarını söyleyen Oyuncu Zeki Alasya, “Helal kazancınıza öncelikle sizin sahip çıkmanız gerekir” dedi. Alasya’nın konuşmasını alkışlayan taksiciler, konuşmanın ardından hayatını kaybeden taksi şoförleri için saygı duşunda bulundular. Alasya’nın ardından sözü alan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Siyahyürek ise ekmek paralarının peşinde olduklarını, hükümetin mevcut yasada yapacağı değişiklikle korsan taksinin ortadan kalkacağını belirtti. Florya Taksi Durağı çalışanı Hakan Yılmaz, baba mesleğini yaptığını, ekmeğini taksicilikten kazandığını, ama korsan taksiler nedeniyle geleceğinden kaygı duyduğunu belirtti. Yılmaz, korsan taksiler yüzünden oğlunun geleceğinden de şüphe duyduğunu ifade etti.
Taksiciler Federasyonu başkanının mitinge katılmamasını eleştiren Atatürk Hava Limanı Taksi Cemiyeti Başkanı Fahrettin Can, “Taksicilerin temsilcisi neden burada değil?” diyerek tepkisini gösterdi. Taksi plakalarının 50 yılık taksicilerin kazancına denk düştüğünü açıklayan Can, “Biz o plakaları almak için tarlamızı, bağımızı bahçemizi, evimizi sattık...” dedi. Can, “Nasıl ki kapkaçı bitirdiniz, korsan taksiciliği de bitirebilirsiniz” diyerek, hükümetin, üzerine düşeni yapmasını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yeşil kart sahteciliğinde ceza çok tahsilat az

SONRAKİ HABER

RENTA’da tek kriter ‘köle’ olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...