12 Ekim 2009 00:00

‘Halka, kente ve doğaya karşı suç işleniyor’

Orman, su ve temiz hava isteyen yüzlerce kişi, su havzalarını yok edip, orman katliamına neden olacak 3. Köprüye karşı dün Beşiktaş Adalet Anıtı önünde bir araya geldi.

Paylaş

Orman, su ve temiz hava isteyen yüzlerce kişi, su havzalarını yok edip, orman katliamına neden olacak 3. Köprüye karşı dün Beşiktaş Adalet Anıtı önünde bir araya geldi. ‘Yıkım-rant köprüsüne geçit yok’ sloganı ile Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu’nun düzenlediği eyleme, TMMOB, KESK, DİSK gibi meslek örgütleri, evlerinin yıkım ile karşı karşıya kalan Tarabyaüstü, Ömürtepe, Kireçburnu ve Maden Mahallesi halkı ile çok sayıda kişi katıldı.
Eyleme katılan mahalle ve çevre dernekleri, meslek örgütleri, akademisyenler ile sanatçılar Beşiktaş Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Parkı ve Beşiktaş İskelesinden olmak üzere 3 koldan yürüyerek Adalet Anıtı’nın önünde bir araya geldiler. Eylemde, maketten köprü ile İstanbul’da yaşanan sel rezaletinden sonra Başbakan Erdoğan’ın helikopter ile gözleme çıktığı zamanı simgeleyen helikopter dikkat çekiciydi.
3. KÖPRÜ YIKIMDIR
Demokrasi Anıtı önünde toplanan, evleri yıkılma tehdidi ile karşı karşıya kalanlar, sel felaketinin mağdurları, mahalle dernekleri, meslek örgütleri ve sendika temsilcileri birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, 3. köprünün İstanbul’a ihanet olduğu, işsizlik ve yoksulluğu da beraberinde getireceği belirtildi. 3. köprünün yıkım olduğuna dikkat çeken mahalle dernekleri de, 30 yıldır yaşadıkları mahallelerinde torunlarıyla da yaşatmak istediklerini söylediler.
Açıklamanın ardından tulum eşliğinde horon tepen yüzlerce kişi, buradan Başbakan’ın Çalışma Ofisine yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine kitle barikatın hemen önünde oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu adına basın açıklaması yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Yazman Üyesi Şerafettin Çengel, “İstanbul halkına, kente, çevreye ve doğaya karşı suç işlenmesini, ülkenin parasal kaynaklarının çarçur edilmesini önleyeceğiz” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Şeker fabrikası kapanmayacak’

SONRAKİ HABER

Başkan meclisi yok sayıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa