13 Ekim 2009 00:00

Cindy Sheehan: Halkları katledenlere barış ödülü veriliyor

24 yaşındaki oğlu Casey’i Irak’taki savaşta kaybettikten sonra savaşa ve işgale karşı mücadele ederek barışının simgesi haline gelen Cindy Sheehan...

Paylaş

24 yaşındaki oğlu Casey’i Irak’taki savaşta kaybettikten sonra savaşa ve işgale karşı mücadele ederek barışının simgesi haline gelen Cindy Sheehan, Nobel Barış Ödülü’nün ABD Başkanı Barack Obama’ya verilmesini dünya halklarına yapılmış bir hakaret olarak değerlendirdi.
Bir konferansa katılmak için Stockholm’de bulunan Sheehan, konu hakkındaki sorumuzu yanıtlarken Obama’ya barış ödülü verilmesini büyük bir trajedi olarak değerlendirdi. Komitenin ödülü dünyanın değişik yerlerinde savaşan ve savaşları kışkırtan bir devlet başkanına vermesinin hayal kırıklığına uğramasına neden olduğunu belirten Sheehan sözlerini söyle sürdürdü. “Bu ayrıca Afganistan, Pakistan ve Irak halklarına yapılan bir hakarettir. Bu halklara ölülerinin dikkate alınmadığı sinyalini vermektir. Nobel Komitesi bu ödülü George Bush’a da verebilirdi. Barış ödülü, aralarında oğlum Casey’in de bulunduğu 1 milyon insanın yaşamına malolan 8 yıllık savaşa verilmiştir.”
Sheehan, “Nobel Komitesi bir daha bütünlüklü düşünüp George Bush’a da Barış Ödülü vermeliydi.” dedi.
(Stockholm/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da ‘düello’ can alıyor

SONRAKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...