13 Ekim 2009 00:00

Milano’da bombalı saldırı

İtalya’nın Milano kentinde bir jandarma kışlası dün sabah bir Libyalının bombalı eylemine sahne oldu. Olayda, 34 yaşındaki saldırganın yanı sıra 1 asker yaralandı.

Paylaş

İtalya’nın Milano kentinde bir jandarma kışlası dün sabah bir Libyalının bombalı eylemine sahne oldu. Olayda, 34 yaşındaki saldırganın yanı sıra 1 asker yaralandı. Amatör koşullarda hazırlanan bomba, Perrucchetti Meydanı’ndaki Santa Barbara Kışlası’nın giriş kapısı önünde patlatıldı. Saldırıda 20 yaşındaki bir asker hafif yaralanırken, saldırganın ise eli koptu ve bir gözünü kaybetti. Hastanede tedavi altına alınan Libyalının, İtalya’da oturma iznine sahip olduğu ve Milano’da ikamet ettiği kaydedildi.
Milano Savcısı, saldırıyla ilgili olarak soruşturma başlattı. Saldırının nedeni konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Eylemcinin bombayı patlatmadan önce Afganistan’daki İtalyan askerlerine hakaretler yağdırdığına ilişkin söylenti, Santa Barbara Kışlası Komutanı Albay Valentino De Simone tarafından yalanlandı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Türk: AKP’den özür dilediğim haberi yalan

SONRAKİ HABER

Türkiye'den İsrail'e alınmayın, tavrımız size değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa