13 Ekim 2009 00:00

Baykal’dan Erdoğan’a evet, açılıma ret!

CHP Lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın demokratik açılımla ilgili kendisine gönderdiği mektuba yanıt verdi.

Paylaş

CHP Lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın demokratik açılımla ilgili kendisine gönderdiği mektuba yanıt verdi. Baykal mektubunda, “Önümüzdeki bir hafta içinde bir gün önceden bildirmeniz halinde uygun göreceğiniz herhangi bir saatte CHP Genel Merkezi’nde sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağım” dedi.
KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ HATIRLATTI
Erdoğan’ın 1 sayfadan oluşan randevu talebini ilettiği mektuba 6 sayfalık bir mektupla yanıt veren CHP Genel Başkanı, “Sayın Başbakan” diyerek başladı ve ardından da ‘kırmızı çizgilerinin’ altını çizdi.
Baykal mektubuna, Başbakan Erdoğan’ın görüşme arzusunu da ifade eden mektubu aldığını ve bu vesileyle bu konudaki bazı tespit ve değerlendirmelerini açık bir dille kendisine iletmenin yararlı olabileceğini düşündüğünü belirterek başladı.
Mektupta Baykal, açılımın içeriği, çerçevesi ve ilkeleriyle ilgili herhangi bir somut açıklamanın yapılmamış olmasının, müphemiyetin arkasında nelerin hedeflenip, saklandığı sorularını davet ettiğini, bunun da milletin tedirginliğini, kaygılarını hızla artırdığı tespitini yaptı.
“CHP’nin Kürt sorununa bakışı aşağıdaki gibidir. Ancak sizin de somut bir öneriniz varsa görüşebiliriz” diyerek randevu talebine şartlı bir onay veren Baykal, mektubunun son bölümünde ise şöyle dedi: Önümüzdeki hafta uygun göreceğiniz bir tarihte sizi CHP genel merkezinde ağırlamaktan mutluluk duyarım.
Görüşmenin baş başa olmasını isteyen Baykal, şu öneride de bulundu: Bu görüşme kapalı kapılar arkasında kalmasın, belirleyeceğimiz bir televizyon kanalı görüşmeyi kayda alsın...
Mektupta “Demokratik Açılım” sürecine, 1989 yılında Başkanlığını Deniz Baykal’ın yaptığı komisyon tarafından hazırlanan rapor temel alınarak niçin ve hangi noktalarda itiraz edildiğine yer verildi.
Baykal, mektubunun yanı sıra, “Doğu ve Güneydoğu Sorunlarına Bakış ve Çözüm Önerileri-1989”, “Türkçe’den Farklı Dillerin Kullanılması Hakkında Kanun Teklifi-1991” ve “CHP Programı’ndan Doğu ve Güneydoğu Sorunları Hakkında Bölümler-2008” başlıklı üç raporu da Başbakanlığa gönderdi.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

YÖK Başkanı ağzındaki baklayı çıkardı

SONRAKİ HABER

Türk: AKP’den özür dilediğim haberi yalan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa