13 Ekim 2009 00:00

Tüzel: AKP sorunu çözmek niyetinde değil

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Çorum’da bulunan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, basın mensupları ile bir araya geldi.

Paylaş

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Çorum’da bulunan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, basın mensupları ile bir araya geldi. Çorum’da cumartesi günü ‘Ekonomik Kriz ve Demokratik Açılım’ konulu bir konferans veren Tüzel, dün de yerel basın mensupları ile Velipaşa Konağı’nda yaptığı kahvaltılı basın toplantısında, son dönem gelişmeleri ve ağırlıklı olarak ‘Kürt Açılımı’ tartışmalarını değerlendirdi.
‘Açılım’ tartışmalarına ilişkin görüşlerini aktaran Tüzel, “Kürt sorunu ne ABD’nin, ne AB’nin, ne de emperyalist başka bir mihrakın sorunudur; bu bizim sorunumuzdur. Acılar yaşayan, asimilasyonla karşı karşıya kalmış Kürt kardeşlerimize sahip çıkma görevi önce bizdedir” dedi. ‘Gençler ölmesin, çocuklar ölmesin, barış olsun’ diyen halkın, silahların susmasını istediğini ve inkara, baskıya, savaşa, şiddete karşı eşit hakları savunduğunu ifade eden Tüzel, sınır ötesi operasyonlara devam etmenin, Kürtlerin siyasi temsilcisi konumundaki DTP’yi etkisizleştirmekte ısrar etmenin, yine başa dönmek anlamına geleceğini belirtti. Ortaya çıkan silahlı çatışma ortamından bütün hükümetlerin sorumlu olduğunu dile getiren Tüzel, “Demokratik Açılım diyerek başlayan ve işi Milli Birlik Projesi’ne kadar getiren AKP’nin de niyeti bu sorunu çözmek değil” dedi. “Anayasal güvence, hak eşitliği, anadil isteği, kapsamlı af olmazsa; koruculuk kaldırılmazsa, Kürt halkının isteğine yanıt verecek bir çözüm içerisine girilmezse, çatışmasızlık ortamının yarattığı bu süreci iyi değerlendirememiş olacağız” diyen Tüzel, “Kürtler bölünme konusunu öne sürmüyor. Düzen partileri tarafından halkın barış özlemlerini saptıracak bir politika güdülüyor. Bunun başını da MHP çekiyor. AKP ve CHP de bu konuda farklı davranmıyor” şeklinde konuştu.
Tüzel, Çorum, Amasya ve Tokat illerini yakından ilgilendiren şeker fabrikalarının özelleştirilme süreciyle ilgili olarak ta uygulanan neoliberal politikalara karşı emekçilerin, üretici köylülerin, esnafın, kamu emekçilerinin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.
EMEP GYK Üyesi Satılmış Başkavak, İl Başkanı Hikmet Aydın, Merkez İlçe Başkanı Cafer Gökmen ve il yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Tüzel, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. (Çorum/EVRENSEL)
Taner Şimşek
ÖNCEKİ HABER

Ceylan Önkol’un ölümüne ne sebep oldu?

SONRAKİ HABER

Silahı Samast’a kim verdi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...