13 Ekim 2009 00:00

Kürt işçilere ‘Yozgat’ı terk edin’ tehdidi iddiası

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine giden tarım işçileri, “Burayı terk edin, yoksa çadırlarınızı yakar, sizi öldürürüz” diye tehdit edildiklerini iddia ettiler.

Paylaş

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine giden tarım işçileri, “Burayı terk edin, yoksa çadırlarınızı yakar, sizi öldürürüz” diye tehdit edildiklerini iddia ettiler.
İlçede bulunan bir petrol istasyonunun yanında çadır açan ve burada konaklayan 20 Kürt aileden oluşan 200 tarım işçisi, çevre köylerde şeker pancarı söküm işinde çalışmaya başladı. İbrahim Halil Bozkurt, çalışmak için Suruç’tan Yozgat’a gittiklerini ve 5 aydır sorunsuz çalıştıklarını belirterek, Sarıkaya Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Cengiz Doğan öncülüğünde yaklaşık 50 kişinin çadırlarını basıp, çalışmamaları ve bölgeyi terk etmeleri konusunda kendilerini tehdit ettiklerini iddia etti.
Kamyoncu Mehmet Öz de bölgede 8 Kürt kamyoncunun çalıştığını ve kamyoncuların bölgeyi terk etmeleri konusunda yine Cengiz Doğan tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.
Yozgat’a çalışmaya giden 52 yaşındaki Mehmet Bozkurt, tehditlerden sonra DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’den yardım istediklerini ve Binici’nin girişimleri sonucu Sarıkaya kaymakamı ile görüştüklerini belirtti.
Jandarmaya gidip ifade veren Nasır Kaya, hem tehdit edildiklerini hem de haklarında kooperatif başkanının şikayette bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Jandarma bizi ifadeye çağırdı. Kooperatif Başkanı Cengiz Doğan’ı telefonla tehdit ettiğimizi söyledi. Biz buraya kavgaya gelmedik. Kimseyi evinde dövemeyiz, tehdit edemeyiz. Tehdit eden onlardır. 9 Ekim’de kooperatif başkanı ve adamları, gece yanımıza gelip bizi tehdit ettiler. ‘Bu son uyarımızdır. Gitmezseniz çadırlarınızı yakarız. Bu memlekette ne işiniz var?’ dediler.”
Olayın ardından jandarmaya gittiklerini söyleyen Kaya, jandarma yetkililerinin kendilerine “Sizi döverlerse haber verin, öyle gelelim. Yoksa bir şey yapamayız” dediğini söyledi. Tarım işçilerinin yardım talebinde bulundukları DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, bu işçilerin yıllardır Yozgat’a gidip şeker pancarı söküm, temizleme ve nakliye işlerinde çalıştığını belirtti. İşçilerin mağduriyetine değinen Binici, kaymakamla telefonla görüşme yaptığını belirtti. Yaşanan gelişmelerden jandarma ve kaymakamlığın bilgi sahibi olduğunu anlatan Binici, “Orada gerçekleşecek bir olayın tek sorumlusu kaymakam ve jandarma olacak” dedi. (ŞANLIURFA)
ÖNCEKİ HABER

Oğlunun mezarını ararken 38 cesetle karşılaştı

SONRAKİ HABER

Ceylan Önkol’un ölümüne ne sebep oldu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...