13 Ekim 2009 00:00

Günde 19 saat çalıştırıp ücret ödemediler sendikaya üye olan işçileri işten attılar

Balıkesir Mutaf Nakliye Ambarı’nda çalışan 10 işçi sendikaya üye oldukları için işten atıldılar. İşçileri sendikalaşmaya iten çalışma koşullar ise oldukça acımasız.

Paylaş

Balıkesir Mutaf Nakliye Ambarı’nda çalışan 10 işçi sendikaya üye oldukları için işten atıldılar. İşçileri sendikalaşmaya iten çalışma koşullar ise oldukça acımasız. Günde 18-19 saat çalışıp ancak 3-4 saat dinlenme şansı bulan işçilere 5 aydır ücretleri de ödenmiyordu. İş kazası geçiren işçiler ise kendilerini kapı önünde buluyor.
İşçiler sorunlarının çözülmesi ve gasbedilen haklarını alabilmek için TÜMTİS’te örgütlendiler.
Sendikalaşma hakkını da tanımayan patron 16 Ağustos’ta işçileri işten attı. O günden bu yana işyeri önünde direnişte olan işçiler, hakları verilene ve sendikalı olarak işbaşı yapana kadar mücadele etmekte kararlı olduklarını söylüyorlar.
Bir yandan işçilere destek ziyaretleri de sürüyor. KESK’e bağlı sendikaların Balıkesir şubeleri direnişteki işçilerle bir araya geldiler. Beraberlerinde getirdikleri erzakları işçilere veren KESK’liler, işçiler tarafından coşkuyla karşılandı. Burada açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Saim Tosun, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma ve sigortasız çalıştırmaya karşı emek güçlerinin örgütlü olmaları gerektiğini vurguladı.
FATURA EMEKÇİYE KESİLİYOR
Krizin faturasının işçi ve emekçilere kesildiğine dikkat çeken Tosun, kasım ayı içerisinde KESK olarak yapacakları uyarı grevine destek istedi. TÜMTİS Bursa Bölge Başkanı Ahmet Güllü ise konuşmasında ne pahasına olursa olsun Mutaf’ta işçilerin tüm hakları alınıncaya ve yeniden işe kabul edilinceye kadar direnişin süreceğini söyledi.
İşyeri Temsilcisi Salim Tomuş da gazetemize yaptığı açıklamada 5 aydan bu yana ücretlerinin ödenmediğini ve ekonomik olarak zor durumda olduklarını söyledi. Tomuş yılmadan mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.
KAZA GEÇİRDİ İŞTEN ATILDI
İşçilerden Tayfun Behiç Görgün ise işyerinin İstanbul Şubesi’nde yükleme sırasında kamyondan düşerek ayağının kırıldığını, raporluyken işten atıldığını söyledi.
Görgün “Bu davranış hangi vicdana sığıyor” diye sordu. Eşi ve henüz iki yaşındaki çocuğu ile direnişte olan Serbülent Yalnız’ın ise sorunu da can yakıcı.
Yalnız, işinin olmasına güvenerek bankadan kredi kullanmış. Beş aydır taksitlerini ödeyemediği için hakkında icra takibi başlatılmış. (Balıkesir/EVRENSEL)
Saffet Yılmaz
ÖNCEKİ HABER

Belediye kapısı işçilere kapalı

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılar promosyon tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...