13 Ekim 2009 00:00

Ölüm istasyonlarını istemiyorlar

Eskişehir’in Emek Mahallesi’nde bulunan baz istasyonunun kaldırılmaması çevrede oturanların büyük tepkisini topluyor. 8 yıldır 8 kişinin kanserden öldüğünü söyleyen mahalle sakinleri ölenlerin fotoğrafları ile baz istasyonu...

Paylaş

Eskişehir’in Emek Mahallesi’nde bulunan baz istasyonunun kaldırılmaması çevrede oturanların büyük tepkisini topluyor. 8 yıldır 8 kişinin kanserden öldüğünü söyleyen mahalle sakinleri ölenlerin fotoğrafları ile baz istasyonu önünde eylem yaptı.
SESİMİZİ DUYUN
Baz istasyonu önünde toplanan mahalleliler, istasyonun kaldırılması için yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, “Baz istasyonu istemiyoruz”, “Artık sesimizi duyun” şeklinde slogan attı. Eylemde, kanserden ölen Rabia Şahin, İpeknur Küçük ve Eda Aydın’ın fotoğraflarını taşıyan anne ve babaların feryatları yürekleri dağladı. Kanser nedeniyle yakınlarını kaybeden bazı vatandaşlar ise sinir krizi geçirdi.
Gözyaşlarına hakim olamayan Öznur Aydın, “Kızım Eda’yı kanser nedeniyle kaybettik. Daha önce de 3 yaşındaki kızım yoğun radyasyon nedeniyle yaşamını yitirdi.” dedi. Annesi akciğer kanserinden ölen Yeşim Şahin ise sorumluların hesap vermesini istedi.
Eylemde, mahallenin gençleri baz istasyonunu taşladı. Semt sakinleri, arsasını baz istasyonu yapılması için kiraya veren, daha sonra mahalleden taşınan komşularına da sert tepki gösterdi. (ESKİŞEHİR)
ÖNCEKİ HABER

Elbistan’da korkutucu kirlilik rakamları

SONRAKİ HABER

Çöpe karşı büyük yürüyüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa