13 Ekim 2009 00:00

Yazılım üssü sanal oldu

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, Eskişehir’i yazılım üssü yapma projesi bir milyon lira harcandıktan sonra iptal edildi.

Paylaş

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, Eskişehir’i yazılım üssü yapma projesi bir milyon lira harcandıktan sonra iptal edildi. Eskişehir Valiliği, Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi ve KOSGEB arasında 2005 yılında bir protokol imzalandı ve Eskişehir’in yazılım üssü olmasıyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Eskişehir Yazılım Üssü Genç Girişimciler Eğitim Merkezi kuruldu. Daha sonra da “Bilişim Vadisi” kurulması kararı alındı. Maliyetinin tamamı Eskişehir İl Özel İdaresi’nce karşılanan proje, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca ‘‘Kentte ikinci bir teknoloji geliştirme bölgesine gerek olmadığı’’ görüşü doğrultusunda Bilişim Vadisi girişiminden vazgeçildi.
‘KEMAL ABİ’ FAKTÖRÜ
DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Eskişehir’de 4 yıl önce çalışmalarına başlanan, Yazılım Üssü Projesi’nden yaklaşık bir milyon lira harcandıktan sonra vazgeçildiğini açıkladı. Ağırbaş, proje çalışmaları esnasında Maliye Eski Bakanı ve AKP Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan’ın emri ve atama yoluyla yönetimin değiştirildiği iddiasında bulundu.
MECLİS GÜNDEMİNDE
Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine de taşıyan Ağırbaş, projeden vazgeçilme nedenlerini sordu. Ağırbaş, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, kentte ikinci bir teknoloji geliştirme bölgesine gerek olmadığına dair görüşünü, neden proje hazırlıkları yapılırken belirtmediler? Bir milyon lira neden heba edilmiştir?’’ diye de sordu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Bıçaklıya serbest, basına yasak!

SONRAKİ HABER

Dersime dokunma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...