14 Mart 2011 10:07

Tunus’ta iş isyanı

TUNUS’TA bir fosfat madeninde çalıştırılmak üzere yerel nüfus yerine belli bir aşiret bölgesinden kişilerin getirilmek istenmesi üzerine, halk isyan etti.Resmi devlet ajansı TAP, Metlavi kasabasında çatışmaların durulmamasının gerekçe gösterildiği, 19.00-05.00 saatleri arasında kasabada sokağa çıkma yasağının il

Tunus’ta iş isyanı
Paylaş

TUNUS’TA bir fosfat madeninde çalıştırılmak üzere yerel nüfus yerine belli bir aşiret bölgesinden kişilerin getirilmek istenmesi üzerine, halk isyan etti.

Resmi devlet ajansı TAP, Metlavi kasabasında çatışmaların durulmamasının gerekçe gösterildiği, 19.00-05.00 saatleri arasında kasabada sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu.

Sokağa çıkma yasağının dün başladığı Metlavi kasabasında polis ile protestocular arasında çıkan çatışmalarda 2 kişi ölmüş, 20 kişi de yaralanmıştı. Askerler dün direnen protestocuları ise güç kullanarak dağıtmıştı.

Bu arada Tunus’taki halk ayaklanmasının ardından Zeynel Abidin bin Ali döneminde tutsak edilen eski siyasi mahkumlar yakınları, dostları ve destekleyenleriyle birlikte bir kutlama yürüyüşü yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Afganistan kan gölü

SONRAKİ HABER

CHP'den ‘Faili meçhul’ler için önerge

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...