14 Ekim 2009 00:00

Eski harekatçı Oktay intihar etmedi mi?

Ortaya çıkan otopsi raporu, ölümünden yaklaşık 8 ay sonra eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay adını yeniden gündeme taşıdı.

Paylaş

Ortaya çıkan otopsi raporu, ölümünden yaklaşık 8 ay sonra eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay adını yeniden gündeme taşıdı. Aracında yaralı bulunduktan sonra hastanede hayatını kaybeden Oktay’ın otopsi raporunda, “Kanında kokain ve alkol var, kaburgaları da 7 yerinden kırık” deniliyor. İlk günden beri intihar iddialarını reddeden Oktay ailesi, bu ayrıntılardan sonra dosyanın yeniden açılmasını istiyor.
Savcılık; şubat ayında, Çankaya Keklikpınarı Caddesi’nde aracında ağır yaralı halde bulunan Behçet Oktay intihar ettiği için, kovuşturmaya yer olmadığına hükmederek, 20 Nisan’da takipsizlik kararı vermişti. 6 Nisan’daki otopsi, merminin, Oktay’ın kafasının sağından girip solundan çıktığını gösteriyor. Ailesi, otopsi raporuna rağmen verilen “takipsizlik” kararına itiraz edip, dosyanın yeniden açılmasını isteyecek.
Aile avukatı Ülkü Gedikli de kaburgalardaki kırık sayısının 13 olduğunu belirterek, kırıkların ölümden önce mi yoksa sonra mı oluştuğunun araştırılması gerektiğini söyledi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Kayda değer olsun

SONRAKİ HABER

BASIN TURU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa