14 Ekim 2009 00:00

Aileler İHD’ye başvurdu

Bingöl’ün Genç ilçesinde Kültür Mahalle Mezarlığı’nın yanında askeri bölge ve ilçe çöplüğünün yakınında yapılan kazılarda, ‘90’lı yıllarda yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren toplam 38 PKK’linin kemiklerine...

Paylaş

Bingöl’ün Genç ilçesinde Kültür Mahalle Mezarlığı’nın yanında askeri bölge ve ilçe çöplüğünün yakınında yapılan kazılarda, ‘90’lı yıllarda yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren toplam 38 PKK’linin kemiklerine ulaşılması üzerine kayıp yakınları ile bugüne kadar çocuklarının cenazesine ulaşamayan aileler, cenazelerin kendilerine ait olabileceği umuduyla İHD’ye başvurdu.
İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, 8 mezarın bulunduğunu ve çıkan cenazelerin gerillalara ait olduğunu kaydetti.Erbey, cenazelerden alınan örneklerin Adli Tıp’ın denetimi altında İstanbul Adli Tıp’a gönderildiğini söyledi. Kazılarda vahim bir tablo ile karşılaştıklarını belirten Erbey, İHD’ye 10 ailenin başvuruda bulunduğunu söyledi. Erbey, isteyen ailelerin en kısa sürede kendileriyle iletişime geçmesini istedi.
İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Bingöl ise karşılaşılan manzaranın tüyler ürpertici olduğunu belirterek, yaşamını yitirenlerin kefensiz ve giysileriyle gömüldüklerini belirtti. Bingöl, Genç Belediyesi’nin, 38 cesedin bulunduğu üç ayrı alanı koruma altına alması gerektiğini söyledi. Bingöl, aileleri kendilerine başvuru yapmaya çağırdı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Bu seçimler işçi iradesini temsil etmiyor

SONRAKİ HABER

YENİGÜN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...