14 Ekim 2009 00:00

SES üyesi 4 hekim sürgün edildi

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, aralarında sendika yöneticilerinin de olduğu 4 SES üyesi hekim, ‘geçici görevlendirme’ adı altında kurum dışına gönderildi.

Paylaş

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, aralarında sendika yöneticilerinin de olduğu 4 SES üyesi hekim, ‘geçici görevlendirme’ adı altında kurum dışına gönderildi. Duruma tepki gösteren sendika, SES üyelerinin, Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’e üye olmadıkları için cezalandırıldıklarını iddia etti.
Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan SES Üyesi Dr. Füsun Avcı havaalanına, Dr. Ali Rıza Özhan ise Sincan Devlet Hastanesi’ne 3 aylığına gönderildiler. Avcı ve Özhan hakkında, istemleri dışında 2’nci kez kurum dışına geçici olarak görevlendirme onayları alınırken, SES Ankara Şube Yöneticisi Dr. Rıza Özbek ve İşyeri Temsilcisi Dr. Ali Polat da istemleri dışında kurum dışına geçici olarak görevlendirildiler.
Daha önce de SES İşyeri Temsilcisi Zülfikar Akçay, görevli olduğu üniteden alınmış ve herhangi bir ünitede görevlendirilmemişti. Akçay, SES üyelerinin yaptığı eylemlerin ardından görevine dönmüştü.
‘GEREKÇE SAĞLIK-SEN’E ÜYE OLMAMA’
SES Ankara Şubesi, önceki gün hastane bahçesinde yapılan eylemle sürgüne tepki gösterdi. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki üyelerin 2009 yılının ilk günlerinden itibaren Sağlık-Sen’e üye olmadıkları için baskı ve sindirme politikalarına maruz kaldıkları belirtilen açıklamada, “Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, halkın sağlık hizmetlerine ulaşımındaki eksikliklerin ve sağlık çalışanlarının sağlık hizmeti sunumundaki sorunların giderilmesi konusunda çalışmalar yürütmeyi bir kenara bırakıp, güdümündeki bir sendikayı örgütleme gayreti içerisine girerek sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin, haksızlıklara karşı sesini kesmeye çalışmaktadır” denildi.
Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu baskı ve sindirme politikalarına destek çıktığı belirtilen açıklamada, cuma gününe kadar geçici görevlendirmelerden vazgeçilmemesi halinde sağlıkçıların Ankara Valiliği’ne yürüyüş yapacağı bildirildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Cami cinayetinde 3 sanığa tahliye

SONRAKİ HABER

DTP’ye partilerden destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...