14 Ekim 2009 00:00

Durmak yok yıkıma devam

Sancaktepe Osmangazi Mahallesi’nde dere yatağı üzerine yapılan kaçak kat ve binaların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Polis, barikat kuran mahalle sakinlerine müdahale ederken yıkım ekipleri de yıkıma başladı.

Paylaş

Sancaktepe Osmangazi Mahallesi’nde dere yatağı üzerine yapılan kaçak kat ve binaların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Polis, barikat kuran mahalle sakinlerine müdahale ederken yıkım ekipleri de yıkıma başladı. Polisin gaz bombaları ve panzerlerle ablukaya aldığı mahallede evlerini yıktırmamak için ara sokaklarda barikatlar kuran mahalle sakinleri molotofkokteyli ve taşlarla polise karşılık verdi.
Sancaktepe’de halk günlerdir evlerini yıktırmamak için muhatap aradı ama ne yazık ki muhatap bulamadan eşyalarıyla birlikte sokağa atıldılar. Dün belediye başkanıyla görüşen mahalleli, başkanın yaptığı açıklamayı yeterli bulmayınca gergin bekleyiş başladı. Akşam meydanda kalabalık artmaya başladı, yıkımı bekleyen Akpınar Mahallesi’nden destek için gelen kalabalık coşkuyla karşılandı. Gece geç saatlerde 500’ü aşkın kişiye polisin müdahalesi sabah nasıl bir şiddetin olacağının habercisiydi. Çevik kuvvet ekipleri evlerinin yıkılmasına karşı nöbet tutmak isteyen kalabalığa gaz bombalarıyla müdahale etti. Ara sokaklara dağılan halk tekrar bir araya gelerek sabaha kadar bekledi.
SEÇİMLERDE EV YAPIN DİYENLER ŞİMDİ YIKIYOR
Sabah erken saatte mahalleli adına basın açıklamasını okuyan Erdal Özdemir yıkım değil, çözüm istediklerini söyleyerek bütün yetkili kurumlara gittiklerini ama geri çevrildiklerini, seçim döneminde kendilerine ‘yapın evlerinizi’ diyen belediye yetkilileri bu gün ise topu taca attıklarını ifade etti. Bu gün evleri yıkmaya gerekçe olarak dereyi ıslah etmeyi gösterdiklerini belirten Özdemir, “Yetkililere soruyorum madem yıkacaktınız neden yaptırdınız, tehlike varsa çocuklarımızın okuduğu okulu neden dere yatağına sıfır yaptınız, parklar neden dere yatağının dibinde,buranın dere olduğunu yeni mi fark ettiniz dedi.
BİRÇOK KİŞİ YARALANDI
Dün sabah erken saatlerde yıkım ekipleri, binlerce çevik kuvvet ekibi ve zabıtayla mahalleye girdi. Öfkeli kalabalık üzerine gaz bombaları ve tazyikli su atıldı. Bütün sokaklar savaş alanına döndü. Sokakların tamamı gazlandıktan sonra iş makineleri yıkıma başladı. Dere bendinin ıslahı için yıkımların yapıldığını söyleyen ekiplerin yıktıkları evlerin bir kısmı olması gereken uzaklığın çok üstündeydi ama yıkım emriyle yerle bir edildi. 5 yaşında iki çocuk gazın etkisiyle fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı, astım hastası olan bir kadın da hastaneye kaldırılanlar arasındaydı. Ayağına gaz bombası gelen bir mahalle sakininin ayağında geniş bir yanık meydana geldi. Atılan gaz bombalarının etkisiyle birçok kişinin kafası kırıldı ve hastaneye kaldırıldı. Mahalleyi saran dumandan göz gözü görmediği anda, mahalleli evlerine sığınarak direndiler. Tuğlalar ve kiremitlerle yıkım ekiplerine karşılık verdiler. Arı kovanlarını sokaklara attılar.
Mahalleli Cumhurbaşkanı, Başbakan. Belediye Başkanı nerede, evlerimiz yıkılıyor görmeyen gözleri görsün, duymayan kulakları duysun siz kendi vatandaşınızı düşman görüyorsunuz, çocuklarımızla bizleri evsiz bırakıyorsunuz dediler. Atılan gaz bombalarının birçoğu camlardan içeri girdi ve baygınlıklara sebep oldu. Zaman geçtikçe mahalle sakinleri ve özellikle de kadınlar ve gençlerin yıkımlar karşısındaki direngen tutumu karşısında saat 11.30 civarı yıkım ekipleri mahalleden çekildi. (İstanbul EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP Özal dönemine dönüyor

SONRAKİ HABER

Türk-İş memurların grevine destek verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...